Štvrtok19. september 2024, meniny má Konštantín, zajtra Ľuboslav, Ľuboslava

Tragická streľba na základnej škole v Bosne: Zamestnanec zabil troch kolegov

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Profimedia)

SARAJEVO - Pri streľbe na gymnáziu v meste Sanski Most na západne Bosny a Hercegoviny zahynuli v stredu traja zamestnanci školy. Paľbu údajne spustil ráno jeden z ich kolegov, ktorý mal spory s vedením.Informujú o tom agentúry Reuters, FENA, AP a televízií BHRT a RTRS.

Podľa prvotných informácií bol strelec taktiež zamestnancom školy. Televízia BHRT tvrdí, že podľa neoficiálnych informácií v škole pracoval ako asistent. Paľbu spustil na ostatných učiteľov počas porady, pričom použil automatickú zbraň.

archívne video

Streľba v Bratislave: Svedkovia počuli dva výstrely (Zdroj: Topky/Ján Zemiar)

Hovorca ministerstva vnútra pre televíziu RTRS potvrdil, že medzi obeťami sú riaditeľ školy, sekretárka a učiteľka angličtiny. Agentúra AP s odvolaním na regionálnu televíziu N1 uviedla, že útočník mal údajne spory s vedením školy, čo vyústilo až do stredajšej streľby.

Strelec sa po útoku pokúsil o samovraždu, v čom mu však zabránili príslušníci polície. S ťažkými zraneniami ho následne previezli do nemocnice. Na mieste aktuálne zasahujú všetky záchranné zložky. V škole sa v čase útoku nenachádzali žiadni žiaci, keďže do 1. septembra sú v Bosne a Hercegovine letné prázdniny.

Cielil na konkrétnych ľudí

Čo muža k činu viedlo, zatiaľ nie je jasné. Televízia N1 však uviedla, že školník mal v minulosti rad sporov s vedením školy a čelil disciplinárnemu konaniu. Podľa stanice pri útoku cielil na konkrétnych ľudí. Ako poznamenáva Reuters, masové streľby sú na západnom Balkáne pomerne výnimočné, aj keď má rad ľudí v oblasti zbrane. V júli v susednom Chorvátsku bývalý vojak zastrelil päť ľudí, vrátane svojej matky, a šesť ďalších zranil.

Viac o téme: ObeteStreľbaBosna a HercegovinaŠkola
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu