Štvrtok19. september 2024, meniny má Konštantín, zajtra Ľuboslav, Ľuboslava

Obrovská tragédia v Česku: Muž spáchal samovraždu v budove krajského úradu

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

ZLÍN - Muž stredného veku spáchal dnes predpoludním samovraždu v zlínskom Baťovom mrakodrape, kde sídli krajský a daňový úrad. Pri streľbe nikoho nezranil. Muž sa zastrelil legálne držanou zbraňou, oznámila dnes ČTK policajná hovorkyňa Monika Kozumplíková. Policajti sa snažili muža resuscitovať, ale bohužiaľ neúspešne, lekár po svojom príchode konštatoval úmrtie, uviedla hovorkyňa. Policajti evakuovali 12. poschodie budovy, ktoré zostáva uzavreté. Hovorkyňa hejtmanstva Soňa Ličková ČTK povedala, že mŕtvy nebol zamestnancom úradu.

"Policajti z obvodných oddelení a z pohotovostného a eskortného oddelenia strážili vstupy do budovy a evakuovali niekoľko desiatok osôb z 12. poschodia, kde k udalosti došlo. Do tohto poschodia bol vstup verejnosti zakázaný a zastavené boli tiež výťahy. Kompletný výjazd kriminalistov na mieste získava všetky informácie k tragickému prípadu. Cudzie zavinenie na úmrtie muža vylúčili. Nikomu ďalšiemu nehrozí žiadne nebezpečenstvo," uviedla Kozumplíková. Okolnosti udalosti budú kriminalisti zisťovať aj v nasledujúcich dňoch. Budova úradu je otvorená a okrem 12. poschodia prístupná.

Na krajskom úrade sa strieľalo tiež pred dvoma rokmi

K mužovi, ktorý sa strelil, dnes okolo 10.30 h vycestovali dva záchranárske tímy z výjazdovej základne v Otrokoviciach na Zlínsku. "Operátorka, ktorá výzvu na tiesňovú linku 155 prijala, viedla svedkov k laickej resuscitácii muža. Tá prebiehala až do príchodu našich zdravotníckych tímov. Naša lekárka však konštatovala, že muž utrpel zranenia nezlučiteľné so životom, ktorým na mieste podľahol," oznámila dnes ČTK hovorkyňa Zdravotníckej záchrannej služby Zlínskeho kraja Gabriela Netopilová Slštíková.

Na krajskom úrade sa strieľalo tiež pred dvoma rokmi. Dvadsaťdeväťročný muž tam 28. júla zastrelil svoju bývalú priateľku, na mieste zomrela. Muž sa následne pokúsil o samovraždu. Vážnym zraneniam neskôr podľahol. Niekoľko dní po streľbe napriek tomu krajskí radcovia rozhodli o sprísnení bezpečnostných opatrení v budove krajského úradu. Zvýšil sa počet pracovníkov stráže, v jednotlivých poschodiach budovy sú magnetické dvere a vstup ku kanceláriám je možný iba so zamestnaneckou čipovou kartou. Objekt je však bežne verejnosti prístupný, vyhľadávajú ho turisti zaujímajúci sa o baťovskú architektúru či dejiny mesta. Na terase budovy na 16. poschodí, odkiaľ je vyhliadka na mesto, je tiež kaviareň.

Viac o téme: ČeskoPolíciaSamovražda
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu