Štvrtok19. september 2024, meniny má Konštantín, zajtra Ľuboslav, Ľuboslava

Otrasný čin: Teroristický útok v reštaurácii pripravil o život 11 ľudí!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA/AP Photo/Farah Abdi Warsameh)

MOGADIŠO - Najmenej 11 obetí na životoch si v sobotu vyžiadal teroristický útok na reštauráciu v somálskom hlavnom meste Mogadišo, uviedla tamojšia polícia.

K zodpovednosti za atentát sa prihlásili islamistické teroristické milície aš-Šabáb. Podľa vyjadrení polície explodovala v priestoroch reštaurácie bomba aktivovaná na diaľku.V prípade väčšiny obetí ide o civilistov; štyria ľudia atentát prežili so zraneniami. Reštauráciu podľa miestnych zdrojov obľubovali tamojšie bezpečnostné zložky.

Organizácia Spojených národov (OSN) prednedávnom pre svoj personál v Somálsku vydala varovanie pred hroziacimi teroristickými útokmi, píše DPA. Odporučila im, aby sa vyhli verejným zhromaždeniam a vládnym úradom.

Iba pred dvoma týždňami zaútočili ozbrojenci z aš-Šabábu na hotel na pláži Lido v Mogadiše a strieľali do ľudí, ktorí sa tam prechádzali. Zahynulo pritom viac než 30 osôb.Milície kontrolovali aj hlavné mesto, počas uplynulých rokov však boli odtiaľ vytlačené. Napriek tomu tam ale často dochádza k útokom na vládne zariadenia, hotely alebo reštaurácie, v ktorých podľa islamistov prevláda západný životný štýl, dodáva DPA.

Viac o téme: ReštauráciaúmrtieTeroristický útokSomálsko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu