Štvrtok19. september 2024, meniny má Konštantín, zajtra Ľuboslav, Ľuboslava

Šok v Somálsku! Po bombovom útoku prišlo o život desať ľudí

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

MOGADIŠO - Pri útoku samovražedného atentátnika v somálskej metropole Mogadišo v stredu zahynulo desať ľudí. Bombu útočník nastražil v aute, ktorým vo vysokej rýchlosti narazil do kontrolného stanovišťa. K útoku sa prihlásila teroristická skupina aš-Šabáb. Informuje agentúra DPA.

Polícia uviedla, že prítomný bezpečnostný personál sa pokúšal rozbehnuté auto zastaviť, avšak neúspešne a nastražená bomba napokon vybuchla v blízkosti stanovišťa. Teroristi sa v stredu pokúsili uskutočniť aj druhý útok. Bezpečnostným zložkám sa ho však podarilo prekaziť a ďalšie auto naplnené výbušninami zaistili.

archívne video

Tlačová konferencia Michala Šimečku na tému: Bezprecedentné útoky na opozíciu (Zdroj: Facebook/Michal Šimečka • Progresívne Slovensko)

Iba uplynulý víkend zahynulo pri bombovom útoku aš-Šabábu na reštauráciu v somálskom hlavnom meste 11 ľudí. Islamistické milície už takmer dve desaťročia bojujú s centrálnou vládou Somálska. V minulosti kontrolovali aj hlavné mesto, počas uplynulých rokov však z neho boli vytlačené. Napriek tomu tam ale často dochádza k útokom na vládne zariadenia, hotely alebo reštaurácie, v ktorých podľa islamistov prevláda západný životný štýl, dodáva DPA.

Viac o téme: ObeteSmrťBombaútok Mogadišo
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu