Utorok17. september 2024, meniny má Olympia, Melisa, zajtra Eugénia

V USA zadržali vodcu peruánskeho gangu, údajne zabil 23 ľudí

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

NEW YORK — Americké imigračné úrady zatkli v stredu v štáte New York vodcu peruánskeho gangu, ktorý je vo svojej vlasti podozrivý zo spáchania 23 vrážd. Informovala o tom vo štvrtok agentúra AP.

Gianfranco Torres-Navarro, vodca gangu Los Killers de Ventanilla y Callao, bol zatknutý v obci Endicott, ležiacej približne 233 kilometrov severozápadne od mesta New York. Následne ho previezli do federálnej väznice v blízkosti Buffala, kde bude čakať na vypočutie imigračnými úradmi. Torres-Navarro (38) vstúpil na územie USA nelegálne 16. mája z Mexika. V ten istý deň ho zatkli a dostal predvolanie od Imigračného a colného úradu (ICE).

Torres-Navarro utiekol z Peru

Imigrační úradníci zatkli aj priateľku Torresa-Navara, ktorú peruánske úrady označili za jeho pravú ruku. Podľa on-line systému zadržaných osôb je vo väzení v Pensylvánii. Peruánske úrady tvrdia, že gang Los Killers de Ventanilla y Callao odstraňuje konkurentov, snažiacich sa preniknúť do jeho hlavnej činnosti, ktorou je vydieranie stavebných spoločností. Peruánske médiá informovali, že Torres-Navarro utiekol z Peru po tom, ako v marci v reštaurácii v Lime zabil policajta. V júni zatkli šesť popredných členov gangu, ktorý vznikol v roku 2022, a obvinili ich z vrážd na objednávku a vydierania.

Viac o téme: VodcaGangUSA
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu