Štvrtok19. september 2024, meniny má Konštantín, zajtra Ľuboslav, Ľuboslava

Rakúsky dôchodca naletel prefíkanej Slovenke: Obrala ho o státisíce eur! Teraz si vypočula rozsudok

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

VIEDEŇ - Nie len na Slovensku sa internetoví podvodníci snažia z nič netušiacich seniorov vylákať peniaze. Niečo podobné zažil aj dôchodca v Rakúsku. Podviedla ho pre zmenu 37-ročná Slovenka. Dokopy ho obrala o 350-tisíc eur. Súd vo Viedni aktuálne riešil tento prípad z roku 2022 a vyriekol aj rozsudok.

Od ženy, ktorá bola od neho mladšia o 39 rokov, očakával lásku, no prišiel iba o všetky peniaze, píše Krone. Obeťou milostného podvodu sa stal 76-ročný ženatý Viedenčan. Slovenka mu nielen zobrala niekoľko tisíc eur, ale hackerským útokom vyprázdnila aj účet jeho manželky. Začiatkom januára 2022 sa ženatý muž zoznámil so Slovenkou na zoznamke.

archívne video

„Hrobár" z gangu sátorovcov Lehel Horváth na súde (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

Zatiaľ čo o 39 rokov starší muž pravdepodobne očakával od obžalovanej viac, ona mala so svojimi lichôtkami a predstieranými romantickými citmi na mysli iné veci: „Plánom bolo vylákať čo najviac peňazí,“ vysvetlila prokurátorka. A to bolo za šesť mesiacov naozaj veľa – poškodenému ukradla 89-tisíc eur, čím ho oklamala, že potrebuje peniaze na dedičstvo alebo nové doklady totožnosti. Dôchodca previedol veľké sumy výmenou za sedem podpísaných zmeniek.

Tie však nikdy neboli vyplatené. Práve naopak: spolu s komplicom, proti ktorému sa tiež vedie trestné stíhanie, pri hackerskom útoku vyprázdnila aj účet 76-ročného muža a aj jeho manželky. „Bol som oklamaný, okradnutý a podvedený. To je všetko,“ povzdychol si 76-ročný muž pred sudcom Philippom Krasom. Slovenka ukradla tisíce eur aj podpisom zmlúv na mobilné telefóny pod falošným menom. Celková predmetná škoda je 350 000 eur.

37-ročná žena sa k tomu viac nechce vyjadrovať a povedala len: „Veľmi ma to mrzí. Hanbím sa za to." Prenecháva reč svojmu obhajcovi Alexandrovi Philippovi. Porote porozprával o ťažko chorej matke svojej klientky, troch deťoch a jej závislosti na hazardných hrách a drogách. Toto všetko pokryla peniazmi z milostného podvodu. 

Obžalovaná bola odsúdená na tri roky, z toho jeden do väzenia, za závažné podvody. Ona aj prokurátor akceptovali rozsudok.

Viac o téme: Súd RakúskoSlovenka
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu