Štvrtok19. september 2024, meniny má Konštantín, zajtra Ľuboslav, Ľuboslava

Rakúsko postihli silné búrky a záplavy, ktoré ochromili dopravu aj vo Viedni

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: X / manu_oberhuber)

VIEDEŇ - Prudké dažde postihli cez víkend alpské regióny Rakúska a voda zaplavila aj ulice metropoly Viedeň. V mnohých častiach krajiny došlo k závažným škodám, ako aj k ochromeniu cestnej a železničnej dopravy, uviedli v nedeľu tamojšie úrady i médiá. Informuje o tom agentúra Reuters.

Prívaly vody zmiešanej s bahnom strhávali vozidlá v lyžiarskom rezorte St. Anton na západe Rakúska, ako vyplývalo zo záberov zverejnených na sociálnych sieťach. Rekordné dažďové zrážky zaznamenali aj vo Viedni, uviedla štátna televízia ORF. Voda v sobotu v štvrti Döbling strhla jednu ženu, ktorá zostala zakliesnená pod autobusom stojacim na zastávke. Ženu museli vyslobodzovať hasiči a následne bola v kritickom stave prevezená do nemocnice.

Hasiči v rakúskej metropole zasahovali v priebehu soboty viac než 450-krát, keď smršť spôsobila dopravný chaos a v dôsledku zaplavenia koľají ochromila mestskú železničnú dopravu, uvádza ORF. "Silné búrky spôsobili veľké škody v mnohých častiach Rakúska," uviedol v nedeľu na platforme X spolkový kancelár Karl Nehammer, ktorý sa zároveň poďakoval predstaviteľom pracujúcim na odstraňovaní škôd. Podľa ORF spadlo v štvrti Döbling až 110 litrov vody na meter štvorcový, čo je v lete doposiaľ najvyššia nameraná hodnota v 152-ročnej histórii záznamov. Rekordom všetkých čias bolo 139 litrov na meter štvorcový z mája roku 1885.

Viac o téme: ZáplavyBúrkyViedeň
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu