Utorok17. september 2024, meniny má Olympia, Melisa, zajtra Eugénia

Šokujúce slová Lukašenka: Verný Putinov spojenec hovorí o svojom konci! Dôvodom môže byť vážna choroba

Vladimir Putin a Alexandr Lukašensko vo vzájomnom objatí
Vladimir Putin a Alexandr Lukašensko vo vzájomnom objatí (Zdroj: SITA/Pool Photo via AP, File)

MINSK - Len pred niekoľkými týždňami sa Alexandr Lukašenko dostal na titulky kvôli jeho kolapsu na stretnutí s Putinom. Teraz lojálny spojenec Kremľa, ktorý je považovaný za posledného európskeho diktátora, hovorí o svojom politickom konci.

Potrebuje si Vladimir Putin hľadať nového spojenca? Vládca Bieloruska Alexandr Lukašenko už desaťročia pevne stojí po boku šéfa Kremľa. Moskovskí vojaci tiež využili bieloruské územie ako priestor počas invázie na Ukrajinu vo februári 2022. Putinov priateľ Lukašenko je považovaný za „posledného diktátora v Európe“. Vo funkcii je od roku 1994 a nedávno oslávil 30. výročie pri moci. Tomu by však mohol byť čoskoro koniec.

archívne video

Putin a Lukašenko pozorujú priebeh obranného cvičenia z Kremľa (Zdroj: Profimedia.sk)

Putinov spojenec Lukašenko tvrdí, že skončí

Podľa Newsweeku Lukašenko na verejnom vystúpení povedal, že Bielorusi si budú musieť zvyknúť na myšlienku, "že raz bude iný prezident". Putinov spojenec odpovedal na otázku o svojej kandidatúre v budúcoročných bieloruských prezidentských voľbách, ktorých sa doteraz vždy zúčastnil.

  • "Nie, nehovorím, že vás nechám v štichu zajtra, pozajtra a podobne. Ale v živote sa môže stať čokoľvek. Treba si zvyknúť na skutočnosť, že tam nebudem navždy, presne ako vy všetci,“ povedal citovaný Lukašenko.
  • Bieloruský vládca tiež uviedol, že predtým, ako opustí úrad, musí „za sebou nechať pokojnú a vyrovnanú krajinu“.
  • Obyvateľom tiež povedal, aby „pamätali na to, že nie všetko v krajine závisí od neho“.
  • "Musíme chrániť Bielorusko pred vojnou a pokojne riešiť naše problémy," dodal Lukašenko - konkrétne sa nezmienil o Vladimirovi Putinovi.

Lukašenko sa na titulky novín dostal len v júli tohto roku. Podľa medializovaných informácií skolaboval a stratil vedomie na summite s Vladimirom Putinom v Kazachstane. Už vyše roka sa šušká, že Lukašenko je vraj vážne chorý. Neexistujú však o tom žiadne nezávislé dôkazy.

Viac o téme: Vladimir PutinBieloruskoAlexandr Lukašenko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu