Štvrtok19. september 2024, meniny má Konštantín, zajtra Ľuboslav, Ľuboslava

Ohnivé peklo v Rusku: VIDEO zásobník ropy horí po priamom zásahu ukrajinským dronom! Nedarí sa ho uhasiť

Požiar zásobníkov ropy sa nedarí uhasiť. Zobraziť galériu (3)
Požiar zásobníkov ropy sa nedarí uhasiť. (Zdroj: X)

MOSKVA - Ukrajinská armáda sa opakovane pokúša zacieliť na sklady paliva a rafinérie Vladimira Putina útokmi bezpilotných lietadiel v ruskom vnútrozemí. Video ukazuje more plameňov v regióne Rostov.

Ďalší zásah Ukrajiny v rámci Ruska: Zatiaľ čo ukrajinská armáda opevňuje pozície v ruskej oblasti Kursk a obkľučuje tam ruských vojakov, 1000 kilometrov (13 hodín jazdy) od nej juhovýchodne horí Putinova ropa. Plamene sa im už niekoľko dní nedarí dostať pod kontrolu.

Ukrajinské bezpilotné lietadlá zasiahli v nedeľu ráno sklad ropy v meste Proletarsk (Rostovská oblasť) - a ani po takmer troch dňoch ho ruské úrady nedokážu uhasiť. Plamene sa zrejme šírili z jednej nádrže na druhú. Teraz je tu výnimočný stav.

Ohnivé peklo v Rusku:
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Telegramový kanál EtoRostov)

"Vzhľadom na závažnosť požiaru v okrese Proletarsk bol najvyšší stupeň pohotovosti zmenený na výnimočný stav," uviedol v pondelok gubernátor Rostovskej oblasti Vasilij Golubev v online službe Telegram.

Ruské štátne tlačové agentúry informovali, že požiar sa rozšíril na ploche 10 000 metrov štvorcových. Do zásahu sa zapojilo 500 hasičov, z ktorých 41 muselo byť so zraneniami prevezených do nemocnice.

Ohnivé peklo v Rusku:
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Telegramový kanál don Mash)

„20 zo 74 palivových nádrží horí,“ informoval regionálny telegramový kanál Eto Rostov. "V službe sú aj záchranári zo susedných regiónov." Škody v súčasnosti dosahujú miliardy (rubľov).

Generálny štáb ukrajinskej armády sa v nedeľu prihlásil k zodpovednosti za útok na ropný sklad slúžiaci na zásobovanie ruskej armády a označil ho za opatrenie "na podkopanie vojenského a ekonomického potenciálu Ruskej federácie".

Proletarsk je asi 200 kilometrov od ukrajinských hraníc. Kyjev už viac ako rok útočí na ruskú energetickú infraštruktúru. Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj označil tieto útoky „len“ za odvetu za útoky na ukrajinskú infraštruktúru.

Viac o téme: PožiarRopaRuskoUkrajina
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu