Sobota21. september 2024, meniny má Matúš, zajtra Móric

Hamas tvrdí, že zastrelil jedného izraelského rukojemníka a dvoch vážne zranil

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: TASR/AP/Maya Alleruzzo)

GAZA - Ozbrojené krídlo palestínskeho hnutia Hamas v pondelok oznámilo, že jeho bojovníci zastrelili izraelského rukojemníka a zranili dve väzenkyne pri "dvoch samostatných incidentoch" v Pásme Gazy. Informuje o tom agentúra AFP.

Militanti z palestínskeho hnutia počas útoku na Izrael 7. októbra minulého roka zajali 251 ľudí, z ktorých 111 ešte stále zadržiavajú v Pásme Gazy. Izraelská armáda (IDF) však tvrdí, že 39 z nich už prišlo o život. Hovorca brigády Izzadín al-Kassám vo svojom vyhlásení uviedol, že "pri dvoch samostatných incidentoch dvaja vojaci (Hamasu), pridelení na stráženie nepriateľských väzňov, vystrelili na sionistického väzňa, pričom ho okamžite zabili a taktiež kriticky zranili dve väzenkyne".

Vo vyhlásení zverejnenom na platforme Telegram sa bezprostredne neuvádza totožnosť rukojemníkov, či miesto a čas incidentov. Hamas podľa slov hovorcu vytvoril výbor na vyšetrenie streľby. "Vzhľadom na dlhý čas, ktorý uplynul, a drsné podmienky ich zajatia sme hlboko znepokojení ich fyzickým i psychickým stavom," povedal predtým v pondelok hovorca izraelskej armády Daniel Hagari. Podľa údajov agentúry AFP založených na oficiálnych izraelských informáciách si útok zo 7. októbra vyžiadal 1198 mŕtvych, prevažne civilistov. Odvtedy izraelská odvetná ofenzíva v Pásme Gazy zabila najmenej 39.897 ľudí, tvrdí ministerstvo zdravotníctva na území ovládanom hnutím Hamas.

Viac o téme: RukojemníkIzraelVojnaHamas
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu