Štvrtok19. september 2024, meniny má Konštantín, zajtra Ľuboslav, Ľuboslava

Let smrti zmeškalo až 10 pasažierov: V osudnú chvíľu urobili chybu, ktorá im zachránila život!

Jednému z cestujúcich zachránila život obyčajná šálka kávy
Jednému z cestujúcich zachránila život obyčajná šálka kávy (Zdroj: Globo TV, gettyimages)

SAO PAULO – Len o vlások unikli smrti. Asi 10 pasažierov malo zmeškať lietadlo, ktoré sa o necelé dve hodiny zrútilo v São Paulo. Pre televíznu stanicu Globo to potvrdil jeden z cestujúcich. Čakali pri nesprávnej bráne na letisku Cascavel.

V rozhovore pre televíznu stanicu Globo jeden z pasažierov uviedol, že sa mu stále trasú nohy z predstavy, že by let stihol. „Nohy sa mi trasú, len Boh vie ako sa cítim,“ povedal muž potom, čo sa dozvedel, že lietadlo havarovalo.

TK ministra dopravy Jozefa Ráža a generálneho riaditeľa Národnej diaľničnej spoločnosti Filipa Macháčeka (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

Adriano Assis by bol zrejme na zozname obetí. No jedna šálka kávy mu zachránila život. Po tom, čo ukončil zmenu v nemocnici odišiel na letisko. V rozhovore uviedol, že v tom čase boli na letisku dve lietadlá od rôznych spoločností. Od spoločnosti VoePass, ktoré sa zrútilo a od spoločnosti LATAM. Keď si všimol, že check-in je ešte zavretý, objednal si kávu a pokojne ju popíjal. Po hodine si uvedomil, že si zrejme pomýlil okienko a ponáhľal sa k check-in-u spoločnosti Voepass. Tu sa ale už nastupovanie skončilo. Podľa jeho slov sa dokonca so zamestnancom aj pohádal, že ho nechce už pustiť na palubu. „Zachránil mi život,“ dodal prekvapený Assis.

K nehode došlo iba 90 minút po štarte. Medzi 61 cestujúcimi, ktorí sa stali obeťou havárie v piatok o 13.22 miestneho času boli aj dvaja piloti a dve letušky. Podľa úradov je obrovským šťastím, že obetí nebolo viac. Lietadlo regionálnej leteckej spoločnosti VoePass sa po páde zrútilo do obytnej štvrte neďaleko domu, v ktorom sa nachádzali ľudia. Podľa platformy Flightradar 24 lietadlo náhle kleslo z výšky takmer 4000 metrov za menej ako minútu. Nehoda je aktuálne v štádiu vyšetrovania a prebieha aj analýza čiernej skrinky.

Viac o téme: BrazíliaCascavelLet smrti VoePass
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu