Utorok17. september 2024, meniny má Olympia, Melisa, zajtra Eugénia

SMRŤ, ktorá šokovala celé Turecko: Osemročnú Narin (†8) hľadali 19 dní, z vraždy je podozrivých 24 ľudí

Zo msrti Narin Güranovej (8) je podozrivých neuveriteľných 24 osôb. Medzi prvými bol aj jej brat. Obvinenie padlo aj Narininho strýka Salima.
Zo msrti Narin Güranovej (8) je podozrivých neuveriteľných 24 osôb. Medzi prvými bol aj jej brat. Obvinenie padlo aj Narininho strýka Salima. (Zdroj: X/Priyanka Sharma)

DIJARBAKIR – Tureckom sa šíri smutná správa o Narin (†8), ktorá sa stratila v druhej polovici augusta. Od tej doby sa už rodine ani nikomu z blízkych neozvala. Medzi prvými obvinenými bol dokonca aj jej brat. Potvrdili sa však najhoršie scenáre. Nehybné telo Narin priniesli miestne úrady jej rodine. Bola už mŕtva. Medzitým sa počet podozrivých rozrástol na 24 osôb.

Správy o Narin Güranovej (†8) prišli naposledy 21. augusta z mesta Dijarbakir na juhovýchode Turecka. Od tej doby sa po nej akoby zľahla zem. Do pátrania sa zapojili všetky dostupné silové a záchranné zložky v širšom okolí. Ako informuje portál Aksam, celá krajina sa modlila, aby malú Narin našli živú a zdravú. 

Najhoršia možná správa 

Po 19-tich dňoch pátrania však prišlo kruté zistenie. V koryte jednej z riek sa našlo nehybné telo dievčaťa, ktorej opis zodpovedal práve hľadanej Narin. V dnešných hodinách (pondelok 9. septembra) priniesli nehybné telo dievčaťa jej rodine. Narin bola dnes pochovaná so všetkými poctami. 

Celý prípad sa vyšetruje ako únos s výsledkom vraždy. Počas vyšetrovania bolo zadržaných 24 osôb. Medzi prvými bol dokonca aj Narininej brat. Informuje o tom RayHaber. Brata uvádza portál ako 18-ročného muža pod iniciálmi E.G. Podrobil sa vyšetreniu v istanbulskom Inštitúte súdneho lekárstva, aby sa zistilo, či stopy po uhryznutí, ktoré mal na ramene, nepatrili náhodou jeho sestre. Vyšetrovanie však neodhalilo žiadnu zhodu a brata E.G. prepustili. 

Telo mi doniesli

Jedna z výpovedí zadržaných je priam zarážajúca. Očitý svedok mal polícii povedať, že mu priniesli  Narinino telo zabalené vo vreci. Dokonca to mal byť priamy člen rodiny obete. "Telo mi priniesol Narinin strýko a ponúkol mi za službu 200-tisíc tureckých lír (5 400 eur). Vzal som vrece a odniesol ho k rieke. Trvalo mi to asi polhodinu," objasnil. 

Potom mal nahlásiť, že Narin je nezvestná a priamo sa zapojil do pátracej akcie. "Keby ju Salim Güran nezabil, určite by mi neponúkal peniaze a nehovoril by mi, aby som sa tela zbavil," dodal na svoju obranu. Strýko Salim sa podľa Milliyet vyjadril, že on Narin nezabil. 

Vyšetrovanie

Minister spravodlivosti Yılmaz Tunç o vyšetrovaní Narin Güran povedal, že v meste Dijarbakir bolo zadržaných 24 osôb. "Všetkých, ktorí sa nejakým spôsobom podieľali na vražde Narin Güranovej, čaká ten najprísnejší trest. Naďalej pokračujú výsluchy zadržaných," povedal k vražde. 

V rámci zvýšenej bezpečnosti dodal, že za ochranu dieťaťa nesie v prvom rade zodpovednosť rodina a až potom štát a jeho zložky. "Budeme naďalej prijímať všetky preventívne opatrenia, aby sme zabránili zneužívaniu detí. Teraz je našou povinnosťou nájsť vrahov a postaviť ich pred súd," ozrejmil minister Tunç.

Dlho vystavená vode

Pitevná správa odhalila, že z Narrinho tela bolo odobratých 91 vzoriek, ktoré boli v rámci súdneho vyšetrovania odoslané do istanbulského lekárskeho inštitútu. Detaily uverejnila CNN Türk, cituje Milliyet. Na Narininej nohe počas pitvy objavili tržnú ranu, ktorá sa tiahla až ku holennej kosti. 

"Vyšetrovanie znemožňuje samotné Narinino telo, ktoré bolo vo vode zrejme celých 19 dní. Sú na ňom rozsiahle deformácie, ktoré nemuseli vzniknúť priamo počas incidentu a jej usmrtenia. Na tele neboli žiadne stopy po ostrom predmete ani strelnej rane. Nezistilo sa ani žiadne vnútorné krvácanie," uvádza sa v pitevnej správe. 

Nedošlo k zneužitiu maloletej

Inštitút súdneho lekárstva v Istanbule poprel aj ďalšiu teóriu, že Narin mohla byť pred smrťou znásilnená. Dedinčan, ktorý uviedol, že mu mŕtve telo Narin priniesol jej strýko Salim, nepovedal nič o poranenej nohe. Napriek 11-hodinovej pitve sa ešte nepodarilo s presnosťou určiť čas Narininej smrti. To sa pokúsi odhaliť oddelenie špecializovanej biológie Inštitútu súdneho lekárstva v Dijarbakıre v spolupráci s istanbulským Inštitútom súdneho lekárstva. 
 

Viac o téme: SmrťVyšetrovanieTureckoKrimiDijarbakirNarin Güranová24 podozrivých
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu