Štvrtok19. september 2024, meniny má Konštantín, zajtra Ľuboslav, Ľuboslava

V Brazílii sa zrútilo lietadlo! Úrady spustili vyšetrovanie príčiny nehody

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

VIHEDO - Brazílske úrady v sobotu spustili vyšetrovanie príčiny nehody lietadla, ktoré sa v piatok zrútilo v brazílskom štáte Sao Paulo. Pri nehode zahynulo viac ako 60 ľudí. Informuje správa agentúry AP.

Zverejnené zábery nehody zachytávajú dvojmotorové turbovrtuľové lietadlo ATR 72 miestnej leteckej spoločnosti Voepass, ako padá k zemi v plochej vývrtke. Lietadlo sa zrútilo do obytnej oblasti, podľa miestnych obyvateľov nebol na zemi nikto zranený. Brazílska televízna stanica Globo v piatok s odvolaním na expertov informovala, že potenciálnou príčinou nehody mohla byť vrstva ľadu, ktorá sa nahromadila na lietadle.

archívne video

Dovolenka so svojim miláčikom! Auto, lietadlo alebo autobus: Všetko, čo musíte vedieť o cestovaní so psom (Zdroj: NL/TH)

Brazílsky odborník na letectvo Lito Sousa však upozorňuje, že meteorologické podmienky nemusia dostatočne vysvetľovať spôsob, akým sa lietadlo zrútilo. "Analyzovať nehodu lietadla iba na základe záberov môže viesť k nesprávnym záverom o príčine nehody," uviedol Sousa pre AP. "(Na záberoch) vidíme, že lietadlo stratilo vztlak a nepohybuje sa dopredu. Za takých podmienok nemožno nad lietadlom v plochej vývrtke opäť získať kontrolu," dodal.

Podplukovník Carlos Henrique Baldi z brazílskeho centra leteckých síl na prevenciu a vyšetrovanie leteckých nehôd upozorňuje, že je stále priskoro na to, aby bol za príčinu nehody označený ľad. Brazílska federálna polícia vo vyhlásení informovala o spustení vlastného vyšetrovania. Na miesto vyslala odborníkov na letecké nehody a identifikáciu obetí. Výrobca lietadla, francúzsko-talianska spoločnosť ATR, vo vyhlásení uviedla, že bola o nehode lietadla informovaná. Dodala, že jej odborníci sú "plne pripravení podporiť vyšetrovanie a zákazníka".

Viac o téme: NehodaLietadloBrazíla
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu