Utorok17. september 2024, meniny má Olympia, Melisa, zajtra Eugénia

V hlavnom meste Dánska vypukla vojna gangov: Polícia dostane posily na zvládnutie situácie

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA/Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix via AP)

KODAŇ - Polícia v Kodani dostane posily z okolitých okresov po tom, čo v dánskej metropole zjavne vypukla vojna gangov, uviedla v sobotu agentúra Ritzau.

Tamojšia polícia sa domnieva, že ide o násilný konflikt medzi dvoma zločineckými skupinami, pričom jedna z nich sídli v štvrti Indre Norrebro a ďalšia je ovládaná zo zahraničia, uvádza sa vo vyhlásení.Vo viacerých častiach dánskej metropoly je zvýšené policajné zastúpenie v záujme zabrániť ďalším zločinom, píše DPA.Existujú obavy, že násilie sa môže do krajiny rozšíriť zo Švédska, ktoré s brutálnymi konfliktmi medzi rivalizujúcimi gangmi spojenými s obchodom s drogami bojuje už niekoľko rokov.

"Konflikt viedol k viacerým násilným incidentom," uviedla vo vyhlásení polícia v Kodani. Zastrelenie 43-ročného muža, ku ktorému došlo v Kodani vo štvrtok, je taktiež spojené s touto konfrontáciou, uviedli vyšetrovatelia. Polícia neskôr uviedla, že v prípade zadržala podozrivého, ktorým je občan Dánska."Nemôžeme a ani nebudeme akceptovať či tolerovať násilie medzi gangmi v Kodani a preto robíme všetko, čo je v našich silách, aby sme zabránili podobným incidentom," uviedol šéf polície Soren Thomassen.

Dánsko nedávno zaznamenalo sériu incidentov s podozrivými mladými ľuďmi zo Švédska, ktorí sa údajne pokúsili o vraždy v Dánsku. Počas päťdňového obdobia minulého týždňa sa údajne traja švédski mladíci pokúsil zastreliť ľudí v Dánsku, uvádza agentúra Ritzau.K dvom takýmto prípadom došlo v Kodani a jeden sa odohral v meste Kolding zhruba 80 kilometrov od hraníc s Nemeckom. Všetkých podozrivých vo veku od 16 do 17 rokov zadržali.

Viac o téme: DánskoVojnaGangPolícia
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu