Štvrtok19. september 2024, meniny má Konštantín, zajtra Ľuboslav, Ľuboslava

Muž polial susedku horľavinou a zapálil! Žena utrpela ťažké popáleniny: Desivé detaily činu

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

FRÝDEK-MÍSTEK - Z pokusu o vraždu policajti v nedeľu obvinili 31-ročného muža. O 20 rokov staršiu ženu vo Frýdku-Místku polial horľavinou a zapálil. Napadnutá utrpela ťažké popáleniny a je v kritickom stave v ostravskej fakultnej nemocnici. Informovala o tom hovorkyňa moravskosliezskej polície Pavla Jiroušková. Incident sa odohral v sobotu večer vo Frýdku-Místku. Všetko spustil spor o poškodenie králikárne.

"Obvinený na záhrade rodinného domu pod vplyvom alkoholu a po predchádzajúcej slovnej roztržke ohľadom poškodenia králikov úmyselne polial poškodenú ženu horľavou látkou a zapálil ju. Žena utrpela popáleniny na hornej polovici tela a je hospitalizovaná v kritickom stave," uviedla Jiroušková. Doplnila, že mužovi hrozí až 20-ročný alebo aj výnimočný trest.

archívne video

Mužovi (37) nepredĺžili nájom: Podpálil byt s piatimi ľuďmi a bábätkom! Hrozí mu výnimočný trest (Zdroj: Polícia ČR)

Hovorca záchranárov Lukáš Humpl dodal, že sanitka na miesto vyjazdila okolo 20.00 h. "Žena utrpela rozsiahle popáleniny tretieho stupňa na viac ako polovici tela. Zasahujúci lekár zistil zasiahnutie hlavy, trupu i končatín, pacientka sa nachádzala v priamom ohrození života," povedal Humpl.

Dodal, že zranenú lekár uviedol do umelého spánku, posádky zabezpečili jej dýchacie cesty intubáciou a previedli na prístrojom riadené dýchanie. "Po prvotnom ošetrení popálených plôch bola pacientka letecky transportovaná do popáleninového centra Fakultnej nemocnice Ostrava. Jej stav bol v čase odovzdania kritický," uviedol. Hovorkyňa ostravskej fakultnej nemocnice Petra Petlachová dodala, že sa zatiaľ nezmenil. "Naďalej je v kritickom stave," povedala.

Viac o téme: SusedaHorľavinaZapálilFrýdek-Mýstek
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu