Streda18. september 2024, meniny má Eugénia, zajtra Konštantín

Dráma na palube lietadla na Cyprus! Pilot počas letu upadol do bezvedomia

Záchranári vyslali na letisko 12 posádok Zobraziť galériu (2)
Záchranári vyslali na letisko 12 posádok (Zdroj: Facebook/Wojewódzka Stacja Pogotowia Ratunkowego "Meditrans" w Warszawie)

VARŠAVA - Lietadlo muselo v pondelok ráno núdzovo pristáť na medzinárodnom letisku Chopina vo Varšave. Dôvodom bolo, že pilot upadol do bezvedomia. Na palube sa nachádzalo 225 cestujúcich. Našťastie udalosť skončila bez zranení cestujúcich a pilot má byť v opatere lekárov.

archívne video

Otvorenie letov dominatného dopravcu z Letiska M.R. Štefánika (Zdroj: TASR/Jakub Popelka)

V pondelok núdzovo pristálo lietadlo Wizz Air na varšavskom letisku Chopina. Všetko sa odohralo okolo 07.00 h, informuje poľský portál Radio Zet. Lietadlo malo letieť do Larnaky na Cypre, no v jednom okamihu sa zdravotný stav jedného z pilotov zhoršil a omdlel. Okamžite padlo rozhodnutie vrátiť sa do poľského hlavného mesta. Na palube bolo 225 cestujúcich. Našťastie, vďaka profesionalite posádky lietadla a pracovníkom letiska lietadlo bezpečne pristálo na letisku vo Varšave.

Varšavskí záchranári informovali, že na miesto bolo vyslaných až 12 sanitiek a rovnako sa na mieste nachádzali aj hasiči. Zdravotná služba zverejnila aj snímky sanitiek, hasičských a policajných áut na letiskovej ploche. Dodala, že nakoniec nikto nepotreboval ich pomoc. "Nemáme žiadne informácie o tom, že by pilot omdlel," uviedol hovorca záchranárov. Podľa poľských médií je pilot v opatere lekárov v nemocnici. Cestujúci na Cyprus odleteli najbližším možným spojom.

Dráma na palube lietadla
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Facebook/Wojewódzka Stacja Pogotowia Ratunkowego "Meditrans" w Warszawie)

Viac o téme: LietadloNúdzové pristátieVaršava
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu