Štvrtok12. september 2024, meniny má Mária, Mia, zajtra Ctibor, Tobiáš, Tobias

Dráma na palube! Cestujúci vystúpil z lietadla núdzovým východom, prešiel po krídle a zliezol po motore

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

MELBOURNE - Austrálske úrady zadržali cestujúceho, ktorý na letisku v Melbourne vo štvrtok vystúpil zo stojaceho lietadla cez núdzový východ, prešiel po krídle a zliezol po motore lietadla na pristávaciu plochu. Uviedla to letecká spoločnosť Jetstar a predstavitelia letiska, informuje agentúra AP.

Lietadlo spoločnosti Jetstar priletelo do Melbourne zo Sydney a zaparkovalo pri termináli. Muž sa vtedy rozhodol vystúpiť z lietadla cez núdzový východ na pravej strane lietadla, priblížili aerolínie a predstavitelia letiska.

archívne video

Dovolenka so svojim miláčikom! Auto, lietadlo alebo autobus: Všetko, čo musíte vedieť o cestovaní so psom (Zdroj: NL/TH)

Otvorením núdzového východu sa zo zadnej časti krídla automaticky vysunula núdzová šmykľavka na pristávaciu plochu, uviedla letecká spoločnosť. Muž sa však rozhodol prejsť po krídle a zliezol po jednom z motorov lietadla Airbus A320.

Muž sa začal správať nevypočítateľne

Muž sa začal správať "nevypočítateľne" už krátko pred otvorením núdzového východu, čím na palube lietadla vyvolal paniku, povedala jedna z cestujúcich. "Správal sa dosť zvláštne... Len čo sa lietadlo začalo zastavovať, okamžite vstal a vyrazil k núdzovému východu," opísala situáciu pre rozhlasovú stanicu 3AW.

Policajti po upozornení od zamestnancov leteckej spoločnosti cestujúceho zadržali pre podozrenie z "agresívneho správania a porušenia bezpečnostných protokolov lietadla", informovala austrálska polícia vo vyhlásení. Dodala, že muža vyšetrili zdravotníci a previezli ho do nemocnice, kde absolvuje ďalšie vyšetrenia. Polícia incident vyšetruje. Letisko v Melbourne uviedlo, že cestujúceho zadržal personál letiska a následne ho odovzdal polícii. Vo vyhlásení napísalo, že "je hrdé na výnimočnú reakciu pozemného personálu, vďaka ktorej nedošlo k bezprostrednému ohrozeniu ostatných cestujúcich ani personálu letiska".

Viac o téme: LietadloNúdzaPalubaCestujúci
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu