Utorok10. september 2024, meniny má Oleg, zajtra Bystrík

Tragický pád lietadla v obývanej časti mesta: Desivé zábery, na miesto boli vyslané záchranné zložky

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

SAO PAULO - Lietadlo so 62 ľuďmi na palube sa v piatok zrútilo do mestskej štvrte v brazílskom štáte Sao Paulo, oznámila letecká spoločnosť i miestni hasiči. Podľa miestnych predstaviteľov nehodu nikto z lietadla neprežil.

Letecká spoločnosť VoePass vo vyhlásení potvrdila, že havarovalo lietadla smerujúce na medzinárodné letisko Guarulhos pri meste Sao Paulo. Na palube bolo spoločnosti 58 pasažierov a štyria členovia posádky. Vo vyhlásení neuviedla pričínu nehody.Hasiči potvrdili, že lietadlo dopadlo do mesta Vinhedo, no neposkytli viac podrobností. Na miesto však už boli vyslané záchranné zložky.

Brazílsky prezident Luiz Inácio Lula da Silva na podujatí na juhu Brazílie uviedol, že sa zdá, že nehodu zrejme neprežil nikto v lietadle. Neuviedol však, ako túto informáciu nadobudol, upozorňuje AP. Prezident zároveň požiadal dav o minútu ticha.

Predstavitelia mestskej samosprávy neďalekého mesta Valinhos neskôr pre agentúry Reuters potvrdili, že nehodu neprežil nikto z pasažierov alebo členov posádky. Podľa predstaviteľov bol v dôsledku pádu lietadla poškodený jeden bytový komplex, no zranenia neutrpel žiadny z jeho obyvateľov. Podľa agentúry AFP boli pritom zložky z Valinhosu zapojené aj do záchrannej operácie na mieste nehody.Brazílska televízia GloboNews zverejnila zábery veľkej oblasti a stúpajúci dym zrejme z trupu lietadla. Na záberoch v pozadí vidieť aj domy. Na ďalších záberoch televízie vidieť, ako sa lietadlo rúti k zemi, pričom sa špirálovito točí.

Viac o téme: LietadloZrútenieBrazília
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu