Utorok17. september 2024, meniny má Olympia, Melisa, zajtra Eugénia

Pikantné hlasovanie aeroliniek: Tešia sa najmä Česi! Budú sa lietadlá volať ako ženský pohlavný orgán?

AirBaltic Ilustračné foto Zobraziť galériu (4)
AirBaltic Ilustračné foto (Zdroj: airbaltic.com)

RIGA - Air Baltic je považovaná za jednu z najspoľahlivejších a najpresnejších leteckých spoločností na svete. Teraz má byť všetkých 48 lietadiel leteckej spoločnosti pomenovaných po mestách v Pobaltí. Spoločnosť necháva ľudí hlasovať online. A výsledok je extrémne šteklivý.

Pretože nie mestá ako Riga, Tallinn či Vilnius sú medzi užívateľmi najobľúbenejšie – ale skôr dovolenkové mestečko Kunda (3500 obyvateľov) na severnom pobreží Estónska, ktoré má obrovský náskok. Dôvod? Slovo Kunda sa v češtine hovorovo používa pre ženský pohlavný orgán.

AirBaltic
Zobraziť galériu (4)
AirBaltic  (Zdroj: airbaltic.com)

Českí internetoví používatelia objavili hlasovanie Air Baltic, usilovne ho zdieľali na sociálnych sieťach a hľa, na prvom mieste je s veľkým náskokom estónske mesto Kunda. Po tom, čo mala spočiatku malú šancu dostať sa do top 16 len s niekoľkými hlasmi na 19. mieste, teraz sedí sama na vrchole a robí potešenie Čechom.

Ale súboj o prvé miesto môže byť opäť napínavý. Hlasovanie zrejme objavili aj anglickí používatelia a zrazu pribúdajú čísla pre 1200-člennú komunitu Püssi (Estónsko), čo je v angličtine veľmi podobné slovu „pussy“ a má rovnaký význam ako kunda v češtine.

AirBaltic
Zobraziť galériu (4)
AirBaltic  (Zdroj: airbaltic.com)

Air Baltic zatiaľ neoznámil, či zasiahne do výsledkov prieskumu, ktoré sú do značnej miery ovplyvnené českými a možno čoskoro anglickými hlasmi. Otázkou teda zostáva, či mená malých estónskych miest Kunda a Püssi skutočne pristanú na lietadlách lotyšskej flotily.

AirBaltic
Zobraziť galériu (4)
AirBaltic  (Zdroj: airbaltic.com)

35. výročie Baltskej cesty

Pozadie kampane Air Baltic je 35. výročie takzvanej Baltic Way. V auguste 1989 viac ako dva milióny Baltov demonštrovalo za svoju nezávislosť vo vtedajších sovietskych republikách Estónsko, Lotyšsko a Litva.

V tlačovej správe leteckej spoločnosti sa uvádza: „Pomenujeme 48 našich lietadiel podľa pobaltských miest, 16 pre každú z troch pobaltských krajín: Lotyšsko, Litvu a Estónsko. Je mi cťou byť súčasťou tohto malého, ale úzkeho zväzku a naša flotila bude s hrdosťou niesť mená týchto pobaltských miest.“

Viac o téme: HlasovanieAirBaltic
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu