Štvrtok19. september 2024, meniny má Konštantín, zajtra Ľuboslav, Ľuboslava

Pri izraelskom útoku v Libanone zahynul predstaviteľ Hamasu

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA/AP Photo/Tsafrir Abayov)

BEJRÚT - Pri izraelskom útoku v meste Sidon v južnom Libanone v piatok zahynul predstaviteľ palestínskeho militantného hnutia Hamas z neďalekého utečeneckého tábora Ain al-Helweh.

Podľa libanonskej tlačovej agentúry je obeťou útoku Samer al-Hadža. Pri dronovom útoku na auto, v ktorom sa viezol, utrpeli zranenia aj dvaja ľudia.Ide o prvý útok tohto druhu v Sidone od 7. októbra, keď Hamas zaútočil na juh Izraela, čo následne spustilo odvetnú ofenzívu v Pásme Gazy. Od začiatku vojny takmer denne pokračuje cezhraničná paľba medzi Izraelom a libanonským hnutím Hizballáh, ktorý je spojencom Hamasu.

archívne video

Izraelská armáda objavila tunely, v ktorých Hamas zadržiaval rukojemníkov (Zdroj: Twitter/Israel Defense Forces)

Izraelský útok bol údajne zameraný na predstaviteľa Hamasu, ktorého ohorené telo po útoku záchranári vytiahli z vozidla. Izrael sa po útoku zo 7. októbra zameral na likvidáciu predstaviteľov Hamasu nielen v Pásme Gazy. V januári pri leteckom útoku v Bejrúte zahynul zástupca šéfa Hamasu Sálih Árúrí. V marci bol zabitý v južnom Libanone ďalší militant Hamasu. Palestínske hnutie v máji uviedlo, že pri izraelskom útoku na východnú časť Libanonu neďaleko sýrskych hraníc bol zabitý jeden z veliteľov hnutia.

Viac o téme: Utečenecký táborútok IzraelLibanon
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu