Utorok17. september 2024, meniny má Olympia, Melisa, zajtra Eugénia

VIDEO Nespokojný demonštrant vyskakoval do policajtov: Okamžitá reakcia...AU! Na TOTO len tak nezabudne

Demonštranta Ryana Sheersa (28) uhryzol počas protestov v Hartepoole policajný pes priamo do zadku
Demonštranta Ryana Sheersa (28) uhryzol počas protestov v Hartepoole policajný pes priamo do zadku (Zdroj: X/Some Guy)

HARTEPOOLE – Výtržnosti v britskom meste prerástli až do fyzickej konfrontácie medzi demonštrantmi a policajnými zložkami. V tomto prípade si už istý britský občan začal voči mužom zákona dovolovať viac, ako je únosné. Odpoveď polície bola priama a určite aj bolestivá.

V severovýchodnej časti Anglicka v grófstve Durham vypukli, podobne ako po celej krajine, masové protesty. The North Echo informuje, že nepokoje sa šíria vo všetkých väčších mestách po smrteľnom a brutálnom útoku na tri dievčatá, ktoré zabil násilník v miestnej tanečnej škole v Southporte. 

Agresivita a pokriky 

Násilné činy zaznamenala polícia aj v Hartepoole. Výtržnosti okolo 200 miestnych demonštrantov tam museli dňa 31. júla zastaviť až obrnené zložky so psovodmi. Jedným z útočníkov bol aj Ryan Sheerrs (28), zamestnanec pobočky McDonald's, ktorý na ulici Murray Street začal vyskakovať do policajtov so životným partnerom z miestnej pošty Stevenom Mailenom (54). Píše o tom Daily Star.  

Sheers začal na policajtov dookola vykrikovať: "Vaše mzdy idú z mojich daní!" a následne sa mužom zákona otočil chrbtom a začal an nich krútiť zadkom. Mailen sa mal policajtom tiež posmievať a nabádala ďalších demonštrantov, aby použili voči nim násilie.  

Dostal lekciu

Vo videu, ktoré koluje po sociálnych sieťach, je vidieť, ako Sheersa dlhú chvíľu pozoruje jeden z policajných psov. Keď to prehnal a demonštranti sa ho snažili od policajtov dostať preč, policajný pes sa chopil príležitosti a uhryzol ho do zadku. Týmto spôsobom sa demonštranta priam komicky zbavil. 

Prípad sa dostal až pred sudcu, ktorý uviedol, že "ako Sheers, tak aj Mailen boli v popredí a veľmi blízko ozbrojených policajných zložiek, pričom sa snažili preraziť si cez nich cestu". Prvý menovaný sa okrem zranenia dostal aj za mreže. 

"Ryan Sheers je dnes (31. júla 2024) druhou osobou, ktorú súdna rada Tesside Crown Court poslala do basy. Muža vo veku 28 rokov pohrýzol počas nepokojov policajný pes, keď sa snažil pretlačiť cez barikádu policajtov. Sudca Laird mu udelil nepodmienečný trest v trvaní 26 mesiacov." doplnil sudca s tým, že podobne skončil aj jeho partner Steven Mailen.    
 
 

Viac o téme: NepokojeSúdyPolicajný pesPsovodPolícia Veľká BritániaKrimiDemonštácieRyan Sheers
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu