Pondelok16. september 2024, meniny má Ľudmila, zajtra Olympia, Melisa

Juhovýchod Japonska postihlo zemetrasenie s magnitúdou 5.3

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: gettyimages.com)

TOKIO - Japonskú prefektúru Kanagawa, ktorá leží západne od Tokia na ostrove Honšú, v piatok zasiahlo zemetrasenie s odhadovanou magnitúdou 5.3 stupňa. V najviac postihnutých oblastiach mali otrasy intenzitu nižšiu než päť na japonskej sedemstupňovej škále, hlásili ich aj z hlavného mesta Tokio.

Epicentrum zemetrasenia sa nachádzalo v hĺbke desať kilometrov v západnej časti prefektúry. Úrady podľa televízie NHK krátko predtým vydali výstrahu pre Tokio aj okolité oblasti. Pred vlnou cunami zatiaľ nevarovali.Najnovšie zemetrasenie vyvolalo otrasy budov v Tokiu. Nakrátko bola zastavená aj prevádzka jednej z liniek tokijského metra. Bezprostredne neboli známe prípadné škody v oblastiach najbližšie k epicentru. Podľa NHK sa otrasy nedotkli jadrovej elektrárne Hamaoka v meste Šizuoka.

Južné pobrežie Japonska vo štvrtok zasiahli dve silné zemetrasenia s magnitúdou 7.1 stupňa, v dôsledku ktorých utrpelo zranenia osem ľudí.

Japonská meteorologická agentúra (JMA) v reakcii vydala odporúčanie, aby boli ľudia ostražití, nevyzvala však na ich evakuáciu. Zdôraznila, že varovanie neznamená, že sa blíži silné zemetrasenie - tzv. "megaotrasy" -, ale že pravdepodobnosť je vyššia než zvyčajne, uviedla stanica BBC.

Viac o téme: Zemetrasenie Japonsko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu