Pondelok16. september 2024, meniny má Ľudmila, zajtra Olympia, Melisa

Sýriu a Jordánsko zasiahlo zemetrasenie: Hlásia zranených

(Zdroj: gettyimages.com)

AMMÁN - Sýriu a Jordánsko zasiahlo v pondelok neskoro večer zemetrasenie s magnitúdou 4,8, uviedlo nemecké Geologické výskumné centrum (GFZ). Otrasy pocítili aj v Libanone, píše agentúra Reuters.

Zemetrasenie bolo v hĺbke 10 kilometrov, dodalo GFZ. Najmenej 25 ľudí utrpelo v dôsledku zemetrasenia ľahké až stredne ťažké zranenia v sýrskom meste Hamá, uviedli v utorok tamojšie zdravotnícke úrady. Sýrska štátna tlačová agentúra SANA informovala, že epicentrum zemetrasenia zaznamenali východne od tohto mesta. Pomerne silné otrasy cítili aj v Salamiye, ktorá sa nachádza približne 30 kilometrov východne od mesta Hamá. Obyvatelia vraveli, že videli zrútenie balkóna a sanitky, ktoré ošetrovali ľudí.

Viacerým obyvateľom Sýrie sa podľa ich slov ihneď vrátili spomienky na rok 2023, keď zemetrasenie s magnitúdou 7,8 zabilo viac ako 50.000 ľudí - väčšinou v Turecku, ale tisíce ľudí zahynulo aj na severe Sýrie. Zemetrasenie tiež zanechalo rozsiahle škody v oboch krajinách, pripomína agentúra Reuters. Jordánska štátna tlačová agentúra informovala taktiež o následnom otrase v krajine s magnitúdou 3,9 necelú hodinu po prvom zemetrasení. Otrasy pocítili aj obyvatelia po celom Libanone. Libanon aj Sýria boli za posledných desať mesiacov zasiahnuté izraelskými leteckými útokmi, keďže regionálne boje sa tam odohrávajú súbežne s vojnou v Pásme Gazy. Viacerí obyvatelia uviedli, že zemetrasenie spočiatku považovali za letecký útok.

Viac o téme: Zemetrasenie SýriaJordánsko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu