Streda18. september 2024, meniny má Eugénia, zajtra Konštantín

ŠOKUJÚCE odhalenie u známeho zoológa! Našli u neho zbrane, sexuálne hračky aj mŕtve zvieratá

Odsúdený Adam Britton, ktorý vystupoval aj v britskej televízii BBC sa dopustil ohavných zverstiev
Odsúdený Adam Britton, ktorý vystupoval aj v britskej televízii BBC sa dopustil ohavných zverstiev (Zdroj: X/@OliLondonTV)

CANBERRA – Austráliou otriasol prípad známeho zoológa a experta na krokodíly Adama Brittona. Ten bol vo štvrtok odsúdený na 10 rokov väzenia za zverstvá, ktorých sa dopustil. Podľa polície mal roky znásilňovať psov tak dlho, dokým neuhynuli a dokonca sa so svojimi zločinmi chválil a radil ostatným ako po sebe nezanechať dôkazy.

Polícia na jeho pozemku našla zbrane, sexuálne hračky, ale aj rozkladajúce sa pozostatky malých šteniatok. 53-ročný odborník na krokodíly, ktorý vystupoval aj v televízii BBC a National Geographic a dokonca spolupracoval aj so svetoznámym prírodovedcom Davidom Attenboroughom sa priznal k 63 obvineniam. Na súde padli slová o týraní zvierat, o zneužívaní detí a mnohých ďalších. Detaily jeho zločinov mali byť natoľko vážne a násilné, že sudca Michael Grant varoval prítomných, aby opustili miestnosť, inak by mohli utrpieť psychický šok, informoval český idnes.cz.

Progresívne Slovensko o ministerke kultúry Šimkovičovej (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

Tí odvážnejší v súdnej miestnosti zostali, no údajne po prečítaní detailov plakali a urážali známeho zoológa. „Nefalšované potešenie, ktoré Brittonovi spôsobovalo mučenie zvierat, bolo až nechutne zjavné,“ prehlásil sudca. „Vaše zvrátenosť sa úplne vymyká akémukoľvek bežnému ľudskému chápaniu,“ dodal. Britton dostal okrem trestu odňatia slobody na 10 rokov aj zákaz vlastniť akékoľvek zviera.

Adam Britton sa narodil v západnom Yorkshire, vyrastal v Británii a pred viac ako 20 rokmi sa presťahoval do Austrálie. Vybudol si celosvetovú povesť a na jeho pozemku bola natočená aj časť dokumentárneho seriálu "Svet plazov a obojživelníkov" od sira Davida Attenborougha. V súkromnej skupine na internete sa priznal, že už v trinástich rokoch zneužíval kone. Posledných 10 rokov zneužíval nielen svoje domáce zvieratá, ale aj ostatných majiteľov, ktorí mu psov v dobrej viere darovali, keď sa ich museli vzdať kvôli sťahovaniu alebo pracovnej príležitosti.

Podľa vyšetrovania mučil minimálne 42 psov a 39 z nich zabil. Zvieratá mal týrať v prepravnom kontajneri na vlastnom pozemku. S videami sa dokonca chválil na sociálnej sieti Telegram a radil ostatným, ako sa zbaviť dôkazov. V prípade, že zviera uhynulo, mal nimi dokonca podľa jeho slov „kŕmiť iné zvieratá“. Na mysli mal zrejme 8 krokodílov, ktoré mal na pozemku. Polícia ho odhalila na základe anonymného tipu, zatkla ho a od apríla 2022 bol vo väzbe. Súd sa konal štvrtok 8. augusta 2024.

Viac o téme: ZoológAustráliaZverstváAdam Britton
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu