Utorok17. september 2024, meniny má Olympia, Melisa, zajtra Eugénia

Kremeľské lži: Šéf armády Putina informoval o situácii v Kursku! Jeho reakcia na VIDEU hovorí za všetko

Ruský prezident Vladimir Putin
Ruský prezident Vladimir Putin (Zdroj: SITA/Anton Vaganov/Pool Photo via AP)

MOSKVA - Vladimira Putina vraj najnovšia ukrajinská ofenzíva úplne zaskočila. Hoci Kremeľ v súčasnosti robí všetko pre to, aby neúspechy v oblasti Kurska bagatelizoval, nové video odhaľuje Putinove skutočné pocity.

V Kurskej oblasti, ktorá čelí rozsiahlemu ukrajinskému vpádu, Moskva vyhlásila núdzovú situáciu federálneho charakteru. Oznámilo to dnes ruské ministerstvo pre mimoriadne udalosti. Tento krok umožní využiť prostriedky z federálnych zdrojov. Ruské ministerstvo obrany informovalo, že naďalej odráža pokusy o prienik do tohto regiónu pri hraniciach s Ukrajinou, píše čtk.

Prevalcovali Rusov

Prekvapivou ofenzívou Ukrajinci doslova prevalcovali vojská Vladimira Putina. Ukrajinskí vojaci vraj dobyli už celkovo desať lokalít na ruskom území, ako informovali okrem iného aj noviny „Bild“. Na záberoch z dronu bolo vidieť, ako sa Putinovi vojaci dobrovoľne vzdávajú. Samotný Kremeľ nedávno bagatelizoval ukrajinské útoky.

Boje na Ukrajine aj naďalej pokračujú (Zdroj: Facebook/General Staff of the Armed Forces of Ukraine)

Kremeľ bagatelizuje útok Ukrajiny

Putin v stredu prvýkrát verejne prehovoril o bojoch v oblasti Kurska. Obvinil „Kyjevský režim“ z novej vážnej provokácie. Rakety boli odpálené aj na civilné objekty a obytné budovy, povedal Putin na zasadnutí vlády, ktoré Kremeľ čiastočne odvysielal v Telegrame. Šéf ruskej armády Valerij Gerasimov v rozhovore o aktuálnej situácii v regióne Kursk ubezpečil, že situácia je pod kontrolou. Vyhlásenia, ktoré úplne protirečia nedávnym správam rôznych vojenských blogerov a ukrajinských predstaviteľov.

Nové Putinovo video odhaľuje kremeľské lži: Putinova tvár hovorí za všetko

Video, ktoré sa teraz objavilo a dokumentuje stretnutie Putina s Gerasimovom, však odhaľuje Putinove skutočné pocity. V skutočnosti Putinova reakcia hovorí za všetko. Nahrávku na online platforme X (predtým Twitter) zdieľali okrem iných aj ukrajinský politický poradca Anton Geraščenko a Igor Sushko. Ten sa k scénam vyjadril takto: „Putin bol FSB očividne informovaný o realite a zdá sa, že je vnútorne nahnevaný, keď mu Gerasimov klame do tváre tvrdením, že ofenzíva Ukrajincov bola zastavená v Kursku, okrem toho dodáva fantastický počet ukrajinských obetí“.

Gerasimov okrem iného tvrdil, že Ukrajina stratila 315 vojakov, z ktorých 100 bolo zabitých a 215 bolo zranených. Kremeľ navyše tvrdí, že početná ukrajinská vojenská technika bola zničená.

Putin tu odhalil svoje skutočné pocity

Zdá sa však, že samotný Putin má vážne pochybnosti o vyhláseniach šéfa svojej armády, ako naznačuje jeho skeptický pohľad v klipe a Geraščenkov príspevok. V ďalšom príspevku ukrajinský poradca Geraščenko vysvetľuje: „Sudža je pod kontrolou Ukrajiny, nepriateľ aktívne manévruje a privádza zálohy,“ informujú o situácii v ruskej oblasti Kursk ruskí „vojnoví korešpondenti“. Ich správy nesúhlasia so správami Gerasimova. Podľa toho sa zdá, že viaceré internetové príspevky sú v rozpore s tvrdeniami šéfa Putinovej armády.

Treba si však uvedomiť, že ukrajinská vojna sa nebojuje len na bojisku, ale aj na sociálnych sieťach. Väčšina správ z vojnovej zóny teda nemôže byť nezávisle overená. 

Rusko prišlo o veľké územie

Vladimir Putin má obrovské problémy v prvej línii. Nové mapy ukazujú, že Ukrajina dobyla veľké územia Ruska. V súčasnosti je pod kontrolou Ukrajiny viac ako 336 kilometrov štvorcových. 

Nové mapy publikované americkým think tankom Inštitút pre štúdium vojny (ISW) okrem iného ukazujú, že Ukrajina bola schopná dosiahnuť obrovské zisky na území. Katastrofa pre Vladimira Putina. Ako uvádza americký portál „Newsweek“ , viac ako 130 štvorcových míľ (okolo 336 štvorcových kilometrov) Ruska je v súčasnosti pod kontrolou Ukrajiny.

Gerasimov ignoroval varovania a neinformoval Putina

Valerij Gerasimov (68), náčelník generálneho štábu ruskej armády, zjavne ignoroval varovania tajných služieb, že ukrajinské sily sa zhromažďujú pri hraniciach s Kurskou oblasťou. Informoval o tom vo štvrtok „Bloomberg“ s odvolaním sa na kremeľské kruhy.

Ukrajinské ozbrojené sily prekročili v utorok hranicu Kurskej oblasti. Odvtedy sa na ruskej pôde bojuje, ako potvrdilo ruské ministerstvo obrany.

Putin zostal v tme

Gerasimov a ďalší vysokí predstavitelia údajne dva týždne pred začiatkom útoku ignorovali varovania tajných služieb, že ukrajinskí vojaci sa zhromažďujú pri hraniciach s Kurskou oblasťou na západe Ruska. Ruský prezident Vladimir Putin (71) vraj nebol informovaný o nasadení vojsk, povedal pre Bloomberg zasvätenec Kremľa.

Viac o téme: RuskoVladimir PutinUkrajinaKursk
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu