Pondelok16. september 2024, meniny má Ľudmila, zajtra Olympia, Melisa

Veľká Británia evakuovala rodiny zamestnancov svojej ambasády v Bejrúte

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA/AP/Frank Augstein)

LONDÝN - Británia v nedeľu oznámila, že z Libanonu evakuovala rodinných príslušníkov zamestnancov svojho veľvyslanectva v Bejrúte, a to z dôvodu nestabilnej bezpečnostnej situácie v tejto blízkovýchodnej krajine. Britských občanov zároveň opätovne vyzvala, aby z Libanonu urýchlene odišli vzhľadom na riziko eskalácie napätia.

"Sme hlboko znepokojení vysoko nestabilnou bezpečnostnou situáciou v Libanone," uviedol hovorca britského ministerstva zahraničných vecí s tým, že do regiónu boli vyslaní ďalší konzulárni pracovníci, príslušníci pohraničných síl aj armády."Dočasne sme stiahli aj rodiny zamestnancov britského veľvyslanectva v Bejrúte... Všetci britskí občania by mali opustiť Libanon teraz, kým na to ešte majú k dispozícii spôsoby komerčnej dopravy," dodal rezort.

Napätie na Blízkom východe v ostatných dňoch eskaluje. Dôvodom sú najmä útoky na Libanon a Irán, pri ktorých zahynul vodca palestínskeho militantného hnutia Hamas Ismaíl Haníja a jeden z veliteľov libanonského militantného hnutia Hizballáh Fuád Šukra. Irán aj Hizballáh z ich smrti obviňujú Izrael a sľubujú odvetu.

Viac o téme: EvakuáciaAmbasádaRodinyVeľká BritániaBejrút
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu