Štvrtok19. september 2024, meniny má Konštantín, zajtra Ľuboslav, Ľuboslava

V Ríme vypukol veľký požiar neďaleko budovy súdu a talianskej televízie

Zobraziť galériu (3)
(Zdroj: SITA/Francesco Benvenuti/LaPresse via AP)

RÍM - V Ríme vypukol v stredu rozsiahly požiar na kopci Monte Mario neďaleko súdnej budovy a centra verejnoprávnej televízie RAI. Záchranári evakuovali niekoľko ďalších budov a kancelárií. Informujeme na základe správy agentúry ANSA.

Na mieste zasahovalo 10 hasičských posádok a požiar dostali pod kontrolu. Podľa vedúceho hasičského zboru Ríma majú hasiči pred sebou ešte veľa práce, kým oheň celkom uhasia. Preventívne evakuovali centrum RAI, vesmírne observatórium a ďalších šesť budov. Doposiaľ nehlásili žiadne zranenia. "Plamene siahali popoludní tak vysoko, že sme videli stĺpy čierneho hustého dymu a následne počuli niekoľko výbuchov," uviedol obyvateľ Monte Mario.

V Ríme vypukol veľký
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: SITA/Francesco Benvenuti/LaPresse via AP)

Regionálny úrad civilnej obrany v stredu varoval pred vysokým rizikom vzniku požiarov v Ríme pre extrémne teploty, ktoré popoludní prekročili 35 stupňov Celzia. V aprílovej správe Európskej komisie sa uvádza, že v dôsledku klimatických zmien dochádza k požiarom v Európe čoraz častejšie a že rok 2023 patril k tým najhorším v tomto storočí. Veľké požiare sa momentálne týkajú aj stredomorských regiónov vrátane Španielska, Grécka a Balkánu.

Viac o téme: PožiarRímTaliansko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu