Štvrtok19. september 2024, meniny má Konštantín, zajtra Ľuboslav, Ľuboslava

Spojené štáty podnikli letecký útok neďaleko Bagdadu: Iracké úrady hlásia štyri obete

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: TASR/AP/Leo Correa)

BAGDAD - Spojené štáty podnikli v utorok útok v sebaobrane v irackej provincii Bábil. Pre agentúru Reuters to uviedli nemenovaní americkí predstavitelia po tom, čo iracká polícia a zdravotníci hlásili štyri obete po útoku na základňu neďaleko Bagdadu.

Iracká polícia informovala o útoku základňu ležiacu južne od Bagdadu, ktorú využívajú iracké Ľudové mobilizačné sily (PMF). Dodala, že zahynuli štyria členovia PMF, ktorá pozostáva z viacerých milícií napojených na Irán, a ďalšie štyri osoby utrpeli zranenia. PMF vo vyhlásení po výbuchoch na základni neuviedli, kto podľa nich stojí za útokom. Americkí predstavitelia, ktorí si želali zostať v anonymite, povedali, že USA podnikli letecký útok na mesto Musajib, ktoré sa nachádza v provincii Bábil. Ďalšie detaily o lokalite útoku však neposkytli.

archívne video

Ukrajinský ostreľovač zabil nepriateľa na takmer rekordnú vzdialenosť (Zdroj: Youtube/NewsX)

Zdroje agentúry Reuters dodali, že útok bol zameraný na militantné skupiny, ktoré sa chystali zaútočiť dronmi a predstavovali hrozbu pre americké a koaličné sily v regióne. "Toto opatrenie zdôrazňuje záväzok Spojených štátov k bezpečnosti a ochrane nášho personálu," uviedol jeden z nemenovaných amerických predstaviteľov.

Letecká základňa v Iraku, na ktorej sa nachádzajú koaličné sily pod vedením USA, minulý týždeň čelila raketovým útokom, informovali americké a iracké zdroje. Po údere neboli hlásené škody ani zranenia, pripomína Reuters.

Viac o téme: ObeteZákladňaútok USAIrak
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu