Pondelok16. september 2024, meniny má Ľudmila, zajtra Olympia, Melisa

Škandál v Rakúsku: Kňaz vyrábal a predával pervitín! Polícia prehľadáva faru

(Zdroj: pixabay)

VIEDEŇ - Polícia v rakúskom St. Pöltene prehľadáva faru a hľadá materiály na výrobu drog. Kňaz je teraz vo väzbe. Je podozrivý, že pracoval ako výrobca a predajca pervitínu.

V Rakúsku mal jeden kňaz vyrábať stimulant kryštalický pervitín. 38-ročného muža vzali do väzby, potvrdilo riaditeľstvo štátnej polície v St. Pöltene. Muž je podozrivý z výroby vysoko nebezpečnej nervovoparalytickej látky na ďalší predaj. Podľa medializovaných informácií má byť v prípade zapletená aj druhá osoba. Je teda tiež vo väzbe, ale vraj nepatrí do žiadnych cirkevných kruhov.

archívne video

Česká polícia stíha 14 ľudí kvôli dovážaniu drog zo Slovenska (Zdroj: policie.cz)

Pri domovej prehliadke v dotknutej fare boli zaistené prekurzory drog a laboratórne vybavenie. "Obvinený ho pravdepodobne použil na výrobu metamfetamínu, aby ho potom predal," povedal pre ORF hovorca polície Štefan Loidl. Bližšie informácie polícia neuviedla.

Po tom, čo sa obvinenia stali známymi, kňaza okamžite zbavili funkcie v diecéze St. Pölten. Okrem toho diecéza St. Pölten uviedla, že má zakázanú akúkoľvek pastoračnú činnosť v diecéze. Podozrivý je kňaz Varšavskej arcidiecézy a od roku 2021 pôsobí v Rakúsku. Varšavská arcidiecéza pre ORF potvrdila, že o prípade vie. "Čoskoro prijmú diecézne orgány potrebné právne a kanonické opatrenia v koordinácii s diecézou v Rakúsku," uviedol hovorca.

Viac o téme: PervitínKňazRakúskoDrogy
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu