Pondelok16. september 2024, meniny má Ľudmila, zajtra Olympia, Melisa

Dcéra Kim Čong-una sa pripravuje na prevzatie moci v KĽDR

Kim Čong-un a jeho dcéra Zobraziť galériu (2)
Kim Čong-un a jeho dcéra (Zdroj: TASR/AP/Korean Central News Agency/Korea News Service)

SOUL - Dcéra severokórejského lídra Kim Čong-una sa pripravuje na to, že sa stane nástupkyňou svojho otca. Výber nástupcu či nástupkyne však nie je konečný a vodca KĽDR si môže vybrať niektoré ďalšie zo svojich detí, uviedla juhokórejská spravodajská služba. Informuje o tom agentúra Jonhap.

Podľa správy Spravodajskej služby Južnej Kórey (NIS) pre parlamentný výbor je dcéra severokórejského vodcu Kim Džu-ä silnou kandidátkou na nástupkyňu Kima. Vplýva to z frekvencie jej verejných vystúpení, aby sa zistilo, ako ju vníma spoločnosť, či podľa toho, ako často sprevádza otca na vojenské a ekonomické podujatia. Naznačuje to aj jej oslovovanie slovom "hyangdo".

archívne video

Pre nás, aj pre ďalších 48 krajín z OSN sú dôkazy o raketách z KĽDR jasné, tvrdí Valášek (Zdroj: TASR/Martina Kriková)

V KĽDR sa používa vo význame "svetlo na ceste vpred v revolučnom boji" pre vodcov krajiny a ich následníkov, vysvetlil poslanec vládnej strany Južnej Kórey Sila ľudu (PPP). NIS napriek tomu nevylúčila, že si Kim napokon zvolí niektoré ďalšie z detí vzhľadom na to, že v KĽDR sa zatiaľ oficiálne neukončil výber nástupcu.

Severokórejský vodca má podľa všetkého zdravotné problémy. Pre nadváhu, nezdravý životný štýl a stres má s vysokou pravdepodobnosťou kardiovaskulárne ochorenia, uvádza NIS a zároveň dodáva, že Kim vykazuje aj známky vysokého krvného tlaku a cukrovky už od svojich 30 rokov.

Viac o téme: VodcaKim Čong-unKĽDRDcéraNásledníčka
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu