Pondelok16. september 2024, meniny má Ľudmila, zajtra Olympia, Melisa

Útočník vo Veľkej Británii napadol nožom niekoľko ľudí: Tragédia si vyžiadala životy dvoch detí

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: gettyimages.com)

LONDÝN - Britská polícia zatkla muža po správach o tom, že v severozápadnom Anglicku po napadnutí nožom prišlo o život niekoľko ľudí. Informoval o tom server Sky News, ktorý rovnako ako ďalšie britské médiá, nespresnil počet obetí, ani ďalšie podrobnosti.

20:11 Pri dnešnom útoku nožom v britskom Southporte zomreli dve deti. Šesť ďalších je v nemocnici vo vážnom stave, rovnako ako dvaja dospelí. Miernejšie zranenia utrpeli aj tri ďalšie deti, zranených osôb je teda celkovo 11. Na tlačovej konferencii to dnes oznámila šéfka policajného zboru Merseyside Serena Kennedyová. Z útoku je podozrivý 17-ročný mladík pôvodom z Cardiffu, ktorého polícia drží vo väzbe.

18:52 Podozrivým z útoku nožom v britskom Southporte je 17-ročný mladík, ktorý je teraz vo väzbe a čaká ho výsluch. Jeho motív zatiaľ známy nie je, prípad však nie je vyšetrovaný ako terorizmus. Policajný zbor z Merseyside to uviedol vo vyhlásení citovanom britskými médiami. O počte zranených či prípadnej obeti, o ktorej písali niektoré lokálne médiá, sa vyhlásenie nezmienilo. Zranených je podľa predchádzajúcich vyjadrení záchranných zložiek najmenej osem, časť z nich sú zrejme deti. Britské médiá očakávajú tlačovú konferenciu polície o 19.30 h SELČ.

18:37 Polícia zadržala muža podozrivého z útoku nožom v meste Southport na severozápade Anglicka, počas ktorého utrpelo zranenia najmenej osem ľudí. Záchranári v pondelok uviedli, že medzi obeťami sú aj deti. Informuje agentúra AP.

Polícia zatkla muža a zaistila nôž

Polícia v Merseyside uviedla, že bola privolaná na oznámenie o pobodaní v Southporte a niekoľkých obetiach. Na mieste zatkla muža a zaistila nôž. Dodala, že verejnosti nehrozí žiadne ďalšie nebezpečenstvo, a uviedla, že ďalšie podrobnosti zverejní, akonáhle to bude možné.

archívne video

Útočník na pražskej stanici ohrozoval ľudí horiacimi novinami (Zdroj: Policie České republiky)

"Ozbrojená polícia zadržala muža a zabavila nôž. Bol prevezený na policajnú stanicu. Prosíme, vyhnite sa oblasti, kým sa týmto incidentom budeme zaoberať. Žiadne širšie ohrozenie verejnosti nehrozí," uviedla polícia.

Viac o téme: TragédiaObeteútočníkVeľká BritániaNapadnutie
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu