Nedeľa8. september 2024, meniny má Miriama, zajtra Martina

Obľúbenú pláž zamoril tento nepríjemný hmyz: VIDEO Ľudia kričali od strachu a skrývali sa, hotová apokalypsa!

Obrovský roj vážok zachytili návštevníci pláže na video
Obrovský roj vážok zachytili návštevníci pláže na video (Zdroj: X/@WCVB)

RHODE ISLAND – Obľúbenú pláž Rhode Island premenil roj vážok na hotovú apokalypsu. Zábery, ktoré sa objavili na sociálnych sieťach prirovnávajú pobyt na pláži k scéne podobnej biblickému moru, odborníci však tento jav považujú za úplne bežný.

Hrôzostrašné zábery, ktoré zachytili návštevníci pláže v Rhode Island už obleteli sociálne siete. Na pláži Misquamicut vo Westerly sa v sobotu objavil obrovský oblak hmyzu, ktorý ochromil dovolenkujúcich. Ľudia sa skrývali pod slnečníkmi, niektorí hýbali so sieťkami na ryby a snažili sa odohnať roj vážok, informoval New York Post.

„Užívali sme si pekný deň na pláži, kým sme neprežili apokalypsu vážok,“ uviedla jedna z návštevníčok pláže. Mnohí ľudia, no najmä deti kričali od strachu a utekali sa skryť do áut zaparkovaných neďaleko.

Odborníci majú ale v tomto prípade opäť jasno. Takéto obrovské roje vážok majú tendenciu sa tvoriť najmä v letných mesiacoch, keď sa množia. Prilákať ich však môže na jedno miesto aj drobný hmyz, ktorým sa živia. Uviedli, že tieto roje a počet vážok môžu byť také veľké, že ich dokonca zaznamenajú aj radarové systémy. Hoci sa tieto roje zdajú pre človeka nepríjemné, nebezpečenstvo nepredstavujú.

Viac o téme: DovolenkaPlážVážkyRoj vážok
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu