Nedeľa8. september 2024, meniny má Miriama, zajtra Martina

Dovolenkárku vystrašilo uštipnutie hmyzom: Začala jej tmavnúť pokožka! Ľuďom neušiel dôležitý DETAIL

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

MEXIKO – Istá žena si všimla, že po uštipnutí hmyzom sa jej zmenila farba pokožky. Turistka sa o svoje pozorovanie podelila na sociálnej sieti Reddit. Vysvetlila, že hmyz ju uštipol počas dovolenky v Mexiku. Ľudia ju okamžite varovali.

Žene stmavli ruky v okolí uštipnutia, zatiaľ čo iné časti sa zosvetlili. Na Reddite publikovala príspevok spolu so záberom. „Som na dovolenke v Mexiku, niečo ma uhryzlo a zvláštne sa mi to sfarbilo,“ uviedla. Ľudia žene rýchlo odporučili vyhľadať lekársku pomoc. Jeden z nich napísal: „Možno by ste mali navštíviť lekára. Bolo by to dobré.“ Ďalší súhlasil: „Asi by bolo múdre vyhľadať lekársku pomoc.“ Žena odpovedala: „Ok, ďakujem. Nebolí to, takže som z toho nechcela robiť veľkú vec, kvôli mojej rodine. Ale zajtra určite navštívim lekára.“ 

Iný komentujúci sa podelil o svoje vlastné skúsenosti s podobnými príznakmi. „Je to horúce na dotyk? Rozšírilo sa to? Máte horúčku? (Toto sa mi stalo naposledy). Ak ste odpovedali áno, nechajte sa vyšetriť. V prípade, že ide o infekciu, môže dôjsť až k sepse,“ uviedol a dodal, že po podobnom incidente strávil tri dni v nemocnici.  Údajne vyhľadal pomoc na poslednú chvíľu a od otravy krvi ho delili len hodiny.

Žena aktualizovala svoj príspevok a napísala, že nejde o nič zlovestné. „Ako niektorí z vás uviedli, vyzeralo to ako hyperpigmentácia spôsobená fytofotodermatitídou (keď sa vám na pokožku dostane limetková šťava alebo iné citrusy a potom ste vystavení slnku). A myslím si, že presne to sa stalo,“ prezradila. „Pred tromi dňami som pri bazéne jedla tacos s limetkou a časť šťavy sa mi mohla dostať na ruku a spôsobiť túto reakciu. Zhodou okolností ma priamo na tom istom mieste poštípal komár, čo ma viedlo k presvedčeniu, že zmena farby bola od spomínaného poštípania. Našťastie, hyperpigmentácia nebolí a cítim sa celkom dobre,“ dodala.

Viac o téme: UštipnutieTuristkaLimetka
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu