Pondelok16. september 2024, meniny má Ľudmila, zajtra Olympia, Melisa

Deutsche Bahn hlási obnovenie vlakových spojení medzi Parížom a Nemeckom

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: TASR/Marcus Brandt/dpa)

PARÍŽ/BERLÍN - Vlakové spojenia medzi Parížom a Nemeckom opäť premávajú podľa bežného cestovného poriadku. Narušené boli po piatkových podpaľačských útokoch na železničnú sieť vo Francúzsku. Informuje o tom agentúra DPA.

Nemecká železničná spoločnosť Deutsche Bahn uviedla, že ovplyvnené boli najmä vlaky medzi Parížom a Frankfurtom nad Mohanom na trati cez nemecké mesto Saarbrücken a francúzsky Štrasburg i spojenia do Štuttgartu na juhozápade Nemecka. Cestujúci, ktorých tieto výpadky a narušenia zasiahli, môžu svoje cestovné lístky použiť na ďalšie spojenia. Vo vlakoch do Francúzska je však potrebná miestenka. Výpadky spojení a meškania vlakov sa počas víkendu môžu vyskytnúť na trati medzi Kolínom na západe Nemecka a Parížom, ktorá vedie cez Brusel. Na tejto trati premávajú vlaky spoločnosti Eurostar. Tá v sobotu hlásila aj výpadky niektorých svojich spojení medzi Parížom a Londýnom.

Francúzska národná železničná spoločnosť SNCF v sobotu uviedla, že sedem z 10 vlakov na troch trasách bude premávať s meškaniami v dĺžke jednej až dvoch hodín. Ide o trasy z Paríža smerom do Bretónska na západe Francúzska a k pobrežiu Atlantického oceána, píše DPA. Páchatelia sa v noci na piatok zamerali na trate na železničných uzloch severne, juhozápadne a východne od Paríža, kde večer slávnostne otvorili olympijské hry, píše AFP. K zodpovednosti za tieto podpaľačské útoky sa nikto neprihlásil. Francúzsky premiér Gabriel Attal v piatok podpaľačské útoky označil za pripravené a koordinované s jasným cieľom zablokovať vysokorýchlostnú železničnú sieť.

Viac o téme: NemeckoParížDeutsche Bahn
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu