Pondelok16. september 2024, meniny má Ľudmila, zajtra Olympia, Melisa

Trump tvrdí, že Biden nie je a nebol spôsobilý zastávať funkciu prezidenta USA

 Donald Trump
Donald Trump (Zdroj: SITA/VAP Photo/Julia Nikhinson)

WASHINGTON - Kandidát Republikánskej strany a bývalý prezident USA Donald Trump vo svojom príspevku na sieti Truth Social tvrdí, že Joe Biden "nebol vhodný na kandidatúru na prezidenta a určite nie je vhodný na službu (krajine) - a nikdy ani nebol". Informovala o tom v nedeľu televízia BFM.

"Všetci okolo neho vrátane jeho lekára a médií vedeli, že nie je spôsobilý byť prezidentom, a nebol," uviedol Trump vo svojom statuse. Trumpov status časovo koliduje s vyjadrením predsedu Snemovne reprezentantov USA, republikána Mikea Johnsona, podľa ktorého Joe Biden musí "okamžite" rezignovať na post prezidenta USA. "Ak Joe Biden nie je spôsobilý kandidovať na prezidenta, nie je spôsobilý ani vykonávať funkciu prezidenta. Musí na funkciu rezignovať okamžite. Piaty november nemôže prísť dostatočne skoro," uviedol Johnson vo vyhlásení.

V podobnom duchu sa ešte pred zverejnením Bidenovho rozhodnutia, že sa nebude uchádzať o znovuzvolenie, vyjadril aj Trumpov kandidát na viceprezidenta USA James David Vance. "Ak Joe Biden ukončí svoju predvolebnú kampaň, ako môže odôvodniť svoje zotrvanie vo funkcii prezidenta?" pýtal sa Vance. Podľa neho by bolo Bidenovo rozhodnutie znova nekandidovať "jasným priznaním, že prezident Trump mal celý čas pravdu v tom, že Joe Biden nie je dostatočne psychicky spôsobilý na výkon funkcie najvyššieho veliteľa" ozbrojených síl USA. "Neexistuje stredná cesta," dodal Vance v statuse zverejnenom ešte pred Bidenovým oznámením.

Viac o téme: Donald TrumpVoľbyKandidatúraJoe Biden
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu