Nedeľa8. september 2024, meniny má Miriama, zajtra Martina

Na Bidenovo stiahnutie prezidentskej kandidatúry reagujú aj hollywoodske hviezdy

Joe Biden
Joe Biden (Zdroj: TASR/AP/Erin Schaff/The New York Times)

LOS ANGELES - Na nedeľné oznámenie Joea Bidena, že vzdáva svoju kandidatúru v tohtoročných prezidentských voľbách, reagujú aj hollywoodske hviezdy. Cher pochybuje, že sa demokratom bez neho podarí v novembri vyhrať, a Barbra Streisandová na sieti X ocenila, že súčasný šéf Bieleho domu podporuje demokraciu. Kým mnohí vzdávali hold Bidenovmu prezidentstvu, iní sa zamýšľali nad budúcnosťou.

Cher na X uviedla, že je "zmučená", pretože neverí, že by demokrati mohli bez Bidena v prezidentských voľbách uspieť. "Mali by sme mu byť vďační za to, že podporuje našu demokraciu," napísala podporovateľka demokratov Streisandová.

archívne video

Vyhlásenie Čaputovej pred odletom do Varšavy, kde sa stretne aj s Bidenom (Zdroj: TASR/Martina Kriková)

"@ JoeBiden má na svojom konte úspechy, ktorým sa žiadny prezident v našom živote nevyrovnal. Po štyroch rokoch klamstiev, zločinov, škandálov a chaosu vrátil úradu čestnosť, dôstojnosť a integritu. Ďakujeme vám za vašu službu, pán prezident. Teraz je našou povinnosťou ako vlasteneckých Američanov zvoliť demokrata, ktorý bude ctíť váš odkaz & pokračovať v ňom,“ napísal herec Mark Hamill.

V posledných týždňoch začalo niekoľko zvučných hollywoodskych mien vyzývať Bidena na odstúpenie z volebného klání. George Clooney ktorý zorganizoval rekordnú zbierku na prezidentovo znovuzvolenie, ho o niekoľko týždňov neskôr v článku v New York Times vyzval, aby už nekandidoval.

"Joe Biden podporil Kamalu Harrisovú v boji o demokratickú nomináciu po tom, ako ukončil snahu o svoje znovuzvolenie. Žijeme v divokom svete, kamaráta,“ napísal na X herec Russel Brand, ktorý nedávno povedal, že voliči by mali pred Bidenom dať prednosť Trumpovi.

Viac o téme: Prezidentské voľbyKandidatúraUSAHollywoodJoe Biden
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu