Pondelok16. september 2024, meniny má Ľudmila, zajtra Olympia, Melisa

Šokujúce odhalenie: Trump podporoval Harrisovú! Poslal jej aj peniaze na kapmaň

Kamala Harrisová chce bojovať o kreslo prezidenta USA.
Kamala Harrisová chce bojovať o kreslo prezidenta USA. (Zdroj: SITA/AP/Meg Kinnard)

WASHINGTON - Kedysi bol jej priaznivcom – teraz už rozdiel medzi bývalým americkým prezidentom Donaldom Trumpom (78) a viceprezidentkou Kamalou Harris (59) nemôže byť väčší.

Harrisová sa už vyjadrila jasne: Chce byť v Bielom dome ako prezidentka. Krátko po odstúpení amerického prezidenta Joea Bidena (81) povedala: „Je mi cťou mať podporu prezidenta a mám v úmysle túto nomináciu získať a vyhrať.“ A ubezpečila: "Porazím Trumpa."

archívne video

Bývalý americký prezident Donald Trump si bol zahrať svoj obľúbený golf (Zdroj: Profimedia)

Teraz vyšlo najavo: Republikánsky prezidentský kandidát Trump v minulosti finančnými darmi podporil vrcholnú demokratku Kamalu Harrisovú. A to hneď dvakrát.

Trump údajne daroval na kampaň Harrisovej 26. septembra 2011 celkovo 5 000 dolárov a 20. februára 2013 ďalších 1 000 dolárov. V tom čase sa blízka spolupracovníčka Bidena uchádzala o úrad kalifornskej generálnej prokurátorky. Informuje o tom americký portál Newsweek.

Trump aktuálne hodnotil na predvolebnej akcii Harrisovú v Michigane a nazval ju „bláznivou“: „Harrisová odviedla hroznú prácu, ale chcel by som proti nej kandidovať,“ povedal Trump. A ďalej: "Je bláznivá." Poznal to podľa jej smiechu. "Je šialená."

A to nie je všetko! Okrem tTrumpa aj jeho dcéra Ivanka dala peniaze aj na Harrisovej volebnú kampaň v roku 2014: 2 000 dolárov, uvádza Washington Post. Podľa amerických novín hovorca Harrisovej ubezpečil, že o dar od Trumpa nepožiadala.

The Sacramento Bee ale v roku 2020 informoval, že Harrisová darovala peniaze neziskovej organizácii, ktorá obhajuje občianske a ľudské práva Stredoameričanov, keď Trump začal svoju prezidentskú kampaň v roku 2015.

Americký demokrat Jared Moskowitz ukázal údajný príjem platieb prostredníctvom služby krátkych správ X.

Faktom je, že v tomto čase bol Trump rád, že daroval svojmu neskoršiemu politicky nepriateľskému demokratickému táboru. V roku 2001 dal 1000 dolárov na kampaň vtedajšieho senátora a súčasného amerického prezidenta Joea Bidena. Nasledujúci rok podľa OpenSecrets z Demokratickej strany štátu New York daroval Bidenovi 5 000 dolárov.

Spoluzakladateľ pracovného portálu LinkedIn Reid Hoffman, investičné ťažké váhy George a Alex Soros a niekoľko veľkých mien z Wall Street oznámili svoju finančnú podporu – len niekoľko hodín po zemetrasení s odstúpením Bidena. „Kamala Harris je tá správna osoba v správnom čase,“ napísal Hoffman, ktorý na kandidatúru Bidena s Harrisovou venoval viac ako 8,6 milióna dolárov. Podporu Harrisovej prisľúbil aj Brad Karp, prominentný obchodník z Wall Street a predseda prestížnej newyorskej právnickej firmy Paul Weiss.

Viac o téme: Donald TrumpJoe BidenKamala HarrisováPrezidentské voľby USA
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu