Nedeľa8. september 2024, meniny má Miriama, zajtra Martina

Muž, ktorého v Paríži postrelila polícia po útoku nožom, podľahol zraneniam

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

PARÍŽ - Muž, ktorého vo štvrtok postrelila polícia po tom, čo napadol jedného z jej príslušníkov nožom v centre Paríža, svojim zraneniam podľahol.

Útok nožom sa odohral v parížskej luxusnej štvrti Champs-Élysées. Zároveň k nemu došlo len niekoľko dní pred začiatkom letných olympijských hier, ktoré hostí metropola Francúzska.Podľa francúzskeho ministra vnútra Géralda Darmanina zamestnanci bezpečnosti upozornili políciu na podozrivé správanie muža pred predajňou značky Louis Vuitton.Šéf parížskej polície Laurent Nuez-Beld povedal, že útočník vytiahol nôž, privolanej hliadke sa vyhrážal a napokon bodol jedného policajta, ktorého museli hospitalizovať. Polícia útočníka postrelila a svojim zraneniam neskôr podľahol.

Nuňez-Beld konanie policajtov obhajoval ako primerané, keďže útočník podľa jeho slov ohrozoval ich životy. Samotný útok podľa neho zrejme nesúvisel s nadchádzajúcou olympiádou a nevzniklo ani podozrenie na teroristický motív. Prokuratúra začala vyšetrovanie vo veci pokusu o vraždu.Vo Francúzsku sú v platnosti prísne bezpečnostné opatrenia v súvislosti s blížiacimi sa olympijskými hrami v Paríži, ktoré sa začnú 26. júla.

Viac o téme: NôžúmrtiePolícia Muž
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu