Nedeľa8. september 2024, meniny má Miriama, zajtra Martina

Francúzsky minister vnútra uistil, že žiadna hrozba pre olympijské hry nehrozí: Bezpečnosť však posilnili

(Zdroj: TASR/AP Photo/David Goldman)

PARÍŽ - Úradujúci francúzsky minister vnútra Gérald Darmanin v nedeľu uistil, že nie je zistená žiadna teroristická hrozba ohľadne blížiacich sa letných olympijských hier v Paríži. TASR informuje podľa agentúry DPA.

Hrozba terorizmu na letnej olympiáde vyvoláva znepokojenie bezpečnostných expertov už niekoľko mesiacov vzhľadom na nedávnu históriu Francúzska a plán uskutočniť piatkový otvárací ceremoniál na rieke Seina za účasti davov ľudí. "Pokiaľ vieme, nie je žiadna špecifická hrozba pre bezpečnosť olympijských hier," povedal Darmanin v rozhovore pre nedeľné vydanie novín Le Journal du Dimanche. Ako dodal, tajné služby neidentifikovali žiadne bezprostredne hroziace nebezpečenstvo.

Otvárací ceremoniál sa podľa všetkého uskutoční na rieke Seina, ako sa pôvodne plánovalo, hoci v prípade hroziaceho nebezpečenstva je v zálohe aj plán B, píše DPA. Aj organizátori hier vyjadrili dôveru v bezpečnostný koncept pred letnou olympiádou, ktorá sa bude konať od 26. júla do 11. augusta. "Pre otváraciu ceremóniu a každú súťaž existuje špeciálny plán," povedal na tlačovej konferencii šéf organizačného výboru hier Tony Estanguet s tým, že "prioritou číslo 1" je bezpečnosť ľudí. Polícia a armáda výrazne posilnili svoju prítomnosť vo francúzskej metropole pred letnými olympijskými hrami, uvádza DPA. Francúzsko v marci tohto roka vyhlásilo najvyšší stupeň hrozby terorizmu.

Viac o téme: FrancúzskoBezpečnosťOlympijské hry
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu