Nedeľa8. september 2024, meniny má Miriama, zajtra Martina

Súd v Moskve odsúdil amerického občana na 13 rokov väzenia

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

MOSKVA - Ruský súd vo štvrtok odsúdil bývalého amerického výsadkára a rockového hudobníka Michaela Travisa Leakea na 13 rokov väzenia za trestné činy spojené s predajom nelegálnych drog. Informuje o tom agentúra AFP.

Leakea, ktorý bol lídrom moskovskej rockovej skupiny Lovi Noch, bol zadržaný v júni 2023 po tom, ako ho prokurátori obvinili z "organizovania obchodu s drogami, do ktorého boli zapojení mladí ľudia". Súd v Moskve mu udelil trest 13 rokov v kolónii s prísnym režimom. Leake bol odsúdený spolu s ďalšou obžalovanou ženou. Dvojica bola zobrazená v súdnej sieni v zamrežovanej klietke na krátkych videách, ktoré zverejnila súdna služba, píše Reuters.

Počet zadržaných amerických občanov v Rusku v posledných rokoch vzrástlo, čo Spojené štáty považujú za trik Kremľa, ktorý má zabezpečiť prepustenie Rusov odsúdených v zahraničí. Leake je podľa Reuters jedným z približne 12 Američanov zadržiavaných v Rusku. USA vyzývajú svojich občanov, aby okamžite opustili Rusko, s odvolaním sa na hrozbu zadržania a prenasledovania v čase najväčšieho napätia medzi oboma krajinami od čias studenej vojny. Začiatkom júla moskovský súd udelil americkému občanovi Robertovi Woodlandovi trest 12 a pol roka odňatia slobody za nezákonné obchodovanie s drogami.

Viac o téme: RuskoMoskvaVäzenie
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu