Pondelok16. september 2024, meniny má Ľudmila, zajtra Olympia, Melisa

Izrael podnikol 25 útokov za 24 hodín, zahynulo 52 ľudí

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA/AP Photo/Hatem Moussa)

TEL AVIV - Izraelská armáda v stredu uviedla, že počas uplynulých 24 hodín uskutočnila 25 útokov zameraných na vojenské štruktúry, teroristickú infraštruktúru a teroristické bunky na území Pásma Gazy. Úrady Hamasu hlásia po útokoch 52 obetí. Informuje o tom agentúra AFP.

Izrael pokračoval v útokoch na Pásmo Gazy po tom, čo izraelský premiér Benjamin Netanjahu v utorok prisľúbil, že zvýši tlak na palestínske militantné hnutie. Líder Hamasu Ismáíl Hanija obvinil Izrael z toho, že zámerne podkopáva rokovania o prímerí a dohode o prepustení rukojemníkov, pretože nechce ukončiť vojnu. Netanjahu sa niekoľkokrát zaviazal, že izraelská armáda zničí palestínske militantné hnutie. V utorok zdôraznil, že napriek tlaku, ktorému je Izrael vystavený, nemôže v kampani proti militantom poľaviť. "Práve teraz je čas ešte viac zvýšiť tlak, aby sme dostali domov všetkých rukojemníkov, živých aj mŕtvych, a dosiahli všetky vojnové ciele," povedal izraelský premiér.

Úrad OSN pre humanitárnu pomoc (OCHA) uviedol, že pri viacerých utorňajších útokoch v Pásme Gazy boli zabité a zranené desiatky ľudí. Podľa tamojších úradov pri troch útokoch v utečeneckom tábore Nusajrát zahynulo 30 ľudí, pričom jeden z nich bol zameraný na školu, druhý na dom a tretí na mešitu. Najmenej 90 percent Palestínčanov muselo opustiť svoje domovy a usídlili sa v školách prevádzkovaných Agentúrou OSN pre pomoc palestínskym utečencom (UNRWA). Izraelská armáda podnikla od 6. júla sedem útokov na takéto školy.UNRWA v utorok uviedla, že počas viac ako deviatich mesiacov bojov bolo v Pásme Gazy zasiahnutých takmer 70 percent škôl spravovaných OSN.

Viac o téme: útokyIzraelObete
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu