Pondelok16. september 2024, meniny má Ľudmila, zajtra Olympia, Melisa

Záchranári v Nepále našli ďalších päť tiel z autobusov: Vyše 50 ľudí je stále nezvestných

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA/AP Photo/Niranjan Shrestha)

KÁTHMANDU – Záchranári v Nepále našli v nedeľu ďalších päť tiel z približne 50 nezvestných osôb, ktoré sa stratili v piatok, keď prudký zosuv pôdy strhol do rieky dva autobusy. Informuje o tom agentúra AFP.

"Jedno z tiel sa našlo približne 25 kilometrov od miesta nehody," vyhlásil pre AFP policajný hovorca Dan Bahadur Karki a dodal, že jednu z obetí identifikovali ako občana Indie. Do pátrania po nezvestných je zapojených viac než 300 policajtov vrátane potápačov, ktorí v rieke pátrajú po telách aj po vrakoch autobusov, vyhlásil nepálsky policajný hovorca Kumar Neupane. Ďalšie tímy prehľadávajú kalné vody rieky na člnoch pomocou snímačov, dodal. Rieka je úzka a hlboká, pátranie komplikujú prudké prúdy, ktoré tento týždeň ešte posilnili prívalové dažde, píše AFP.

archívne video

V Rakúsku havaroval slovenský autobus (Zdroj: Facebook/Freiwillige Feuerwehr Thalgau)

Smrteľné nehody sú podľa AFP v hornatej himalájskej krajine časté pre zlú konštrukciu ciest, zlý technický stav vozidiel a bezohľadnú jazdu. Na základe vládnych údajov prišlo na nepálskych cestách za 12 mesiacov do apríla tohto roka o život takmer 2400 ľudí.

Monzúnové obdobie prináša do Nepálu od júna do septembra silné dažde, ktoré tam často spôsobujú zosuvy pôdy. Podľa údajov polície od začiatku monzúnov v júni zabili záplavy, zosuvy pôdy a zásahy bleskom v celej krajine 88 ľudí.

Viac o téme: NehodaZáchranáriNezvestníNepálAutobus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu