Nedeľa8. september 2024, meniny má Miriama, zajtra Martina

Medveď napadol turistu! Po útoku skončil v nemocnici

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

RÍM - Medveď napadol v utorok na severe Talianska zahraničného turistu, ktorého museli po útoku previezť do nemocnice, oznámili miestne úrady. Informujú o tom správy z agentúr AFP a ANSA.

Provinčné úrady v meste Trident uviedli, že k útoku medveďa prišlo v oblasti známej ako Naroncolo, ktorá leží severne od Gardského jazera v provincii Tridentsko. Podľa zdrojov talianskych médií je obeťou 43-ročný Francúz, ktorého po útoku letecky previezli do nemocnice v meste Trident, kde ho ošetrili so zraneniami dolných a horných končatín. Jeho život však nie je v ohrození. Muž si bol pritom údajne v čase útoku zabehať.

archívne video

PS navrhuje viacero zmien v návrhu, ktorý rieši reguláciu medveďovďov (Zdroj: TASR/Martina Kriková)

Incident podľa provinčných úradov už vyšetruje miestna lesnícka správa. K utorkovému útoku prišlo necelý týždeň po tom, čo na prechádzke v tomto regióne pri jazere Molveno prišla žena zo Švajčiarska a jej tri deti do blízkeho kontaktu s medveďom a najmenej jedným medvieďaťom.

V širšej oblasti Tridentska žije podľa údajov provinčných úradov asi 100 medveďov. Tieto zvieratá boli do tejto oblasti opätovne nasadené medzi rokmi 1996 a 2004. Podľa pôvodného plánu malo v oblasti žiť asi 50 medveďov, no ich počet v posledných rokoch vzrástol.

Vlani v apríli medvedica napadla a zabila v Tridentsku 26-ročného bežca. Medvedica známa ako JJ4 bola po útoku odchytená, oddelená od svojich mláďat a úrady rozhodli, že podstúpi eutanáziu. Po viacerých zásahoch ochrancov zvierat sa však rozhodli, že medvedicu neuspia a tento rok ju prevezú do rezervácie v Nemecku.

Vlaňajší útok vyvolal v regióne debatu o nebezpečenstve, ktoré medvede predstavujú. Tento rok v marci provinčné úrady schválili dekrét o odstrele až ôsmich problematických medveďov v tomto a budúcom roku. Proti opatreniu však vystúpili ochrancovia zvierat, píše ANSA.

Viac o téme: NemocnicaTuristaMedveďútok Taliansko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu