Nedeľa8. september 2024, meniny má Miriama, zajtra Martina

Medvedica napadla a zranila turistu: Zviera mali usmrtiť, zabránili tomu ochranári

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

RÍM - Regionálny správny súd pozastavil príkaz na usmrtenie medvedice, ktorá zrejme napadla a zranila francúzskeho turistu na severe Talianska v provincii Tridentsko. Podľa spoločnosti na ochranu práv zvierat LEAL, ktorá podala žalobu, o tom súd rozhodol ešte v piatok, píše agentúra ANSA.

Štyridsaťtriročného muža previezli v utorok do nemocnice s poraneniami rúk a nôh po útoku. Francúz si bol zabehať v oblasti Naroncola. Najvyšší predstaviteľ autonómnej provincie Tridentsko Maurizio Fugatti dal následne príkaz na likvidáciu medveďa podozrivého z napadnutia.

archívne video

Remišová a Šipoš o situácii s Veronika Remišová a Michal Šipoš o situácii s medveďmi (Zdroj: Topky/Ramon Leško)

Vlani zomrel v tej istej provincii aj 26-ročný bežec po útoku medveďa. Zviera následne úrady odchytili a nariadili utratenie, no skupiny na ochranu práv zvierat tomu zabránili. Úrady preto rozhodli o premiestnení medveďa do rezervácie mimo Talianska.

V marci schválili provinčné orgány nariadenie, na základe ktorého sa môže usmrtiť až osem "problémových" medveďov v rokoch 2024 aj 2025. Ide tak o reakciu na výrazne zvýšené počty týchto zvierat po ich opätovnom nasadení do oblasti v rokoch 1996 až 2004. Ochranárske organizácie však voči rozhodnutiu podali námietky.

Viac o téme: TuristaTalianskoSúdMedveď
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu