Pondelok16. september 2024, meniny má Ľudmila, zajtra Olympia, Melisa

Donald Trump pokračuje v kampani: Priletel na zjazd Republikánov, deň po atentáte

Donald Trump Zobraziť galériu (2)
Donald Trump (Zdroj: SITA/AP Photo/Rebecca Blackwell)

MILWAUKEE - Lietadlo s americkým prezidentským kandidátom Donaldom Trumpom pristálo v nedeľu v meste Milwaukee, kde bývalý prezident priletel na nominačný zjazd Republikánskej strany, hoci len deň predtým prežil atentát. Informovala o tom agentúra AP.

Trump na sociálnej sieti uviedol, že vzhľadom na útok na svojom sobotňajšom predvolebnom mítingu v Pensylvánii zvažoval, že odchod do štátu Wisconsin posunie o dva dni. Napokon sa však rozhodol, že program meniť nebude. "Nemôžem dovoliť, aby si 'strelec' alebo potenciálny vrah vynútil zmenu časového plánu alebo čokoľvek iné," napísal Trump s tým, že do Milwaukee odíde ešte v nedeľu popoludní miestneho času.

archívne video

Biely dom zverejnil video z návštevy premiéra Petra Pellegriniho

V sobotu počas prejavu Trumpa na predvolebnom mítingu spustil útočník streľbu a 78-ročnému politikovi spôsobil zranenie ucha. Útočníkom bol podľa federálnej polície FBI 20-ročný muž z Pensylvánie, ktorého zastrelili príslušníci tajnej služby chrániacej exprezidenta. O život pri útoku prišiel 50-ročný muž a ďalší dvaja účastníci podujatia utrpeli vážne zranenia.

Republikáni na zjazde v Milwaukee, ktorý sa začne v pondelok, potvrdia počas budúceho týždňa Trumpa ako svojho nominanta v prezidentských voľbách. Tie sa uskutočnia 5. novembra a Trump v nich bude vyzývateľom súčasného prezidenta Joea Bidena z Demokratickej strany. Biden útok na svojho súpera dôrazne odsúdil.

Donald Trump pokračuje v
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: TASR/AP/Jae C. Hong)

Viac o téme: AtentátZjazdUSADonald TrumpRepublikáni
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu