Pondelok16. september 2024, meniny má Ľudmila, zajtra Olympia, Melisa

Melania Trumpová prehovorila po útoku na manžela: Útočníka nazvala monštrom!

Melania Trumpová
Melania Trumpová (Zdroj: SITA - AP Photo/Susan Walsh, File)

WASHINGTON - Bývalá prvá dáma USA Melania Trumpová vyhlásila, že atentátnik, ktorý strieľal na jej manžela počas predvolebného mítingu, bol "monštrum" a vyzvala Američanov k celospoločenskému zmieru. Informuje o tom agentúra DPA.

Na svojom príspevku na sociálnej sieti X Trumpová napísala, že útočník sa pokúsil vymazať ľudskosť a zanietenie jej manžela. Donalda Trumpa opísala ako "štedrého a starostlivého muža", po boku ktorého stála "v najlepších ako aj v najhorších časoch".

archívne video

Tlačová konferencia strany PS dva týždne po atentáte na premiéra SR Róberta Fica (Zdroj: Topky/Ramon Leško)

Poďakovala sa statočným ochrankárom

Melania Trumpová sa po odchode z Bieleho domu verejným vystúpeniam vyhýbala a do predvolebnej kampane svojho manžela sa nezapojila. "Keď som videla, ako tá guľka zasiahla môjho muža, Donalda, uvedomila som si, že môj život a život Barrona boli na pokraji devastačnej zmeny," dodala. Melania poďakovala "statočným" agentom tajnej služby a ochrankárom, ktorí riskovali svoje životy aby ochránili jej manžela.

V sobotu počas prejavu Trumpa na predvolebnom mítingu spustil útočník streľbu a 78-ročnému politikovi spôsobil zranenie ucha. Útočníkom bol podľa federálnej polície FBI 20-ročný muž z Pensylvánie, ktorého zastrelili príslušníci tajnej služby chrániacej exprezidenta. O život pri útoku prišiel 50-ročný muž a ďalší dvaja účastníci podujatia utrpeli vážne zranenia.

Viac o téme: USAMelania Trumpová
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu