Pondelok16. september 2024, meniny má Ľudmila, zajtra Olympia, Melisa

Sociálne siete po streľbe na Trumpa zaplavilo VIDEO útočníka: Všetko je inak! TOTO nie je on

(Zdroj: SITA/AP Photo/Gene J. Puskar,X)

WASHINGTON - Po streľbe na exprezidenta Donalda Trumpa sa roztrhlo vrece s neoverenými a falošnými informácie, ktoré sa zdieľajú cez sociálne siete. Dokonca ľudia zverejňujú falošnú fotografiu útočníka spoločne s videom.

Stránka Hoaxy a podvody upozorňuje na to, že po streľbe na bývalého prezidenta Donalda Trumpa, za začali šíriť internetom množstvo neoverených a klamlivých informácií. Jedným z najhorších je video chlapca, ktorého mnohí užívatelia označujú za strelca. V skutočnosti je však všetko inak.

Galéria: Streľba na exprezidenta Donalda Trumpa

"Na sociálnej sieti X sme zachytili videá, na ktorých sa konkrétna osoba priznáva, že nenávidí Trumpa a republikánov a že bezpečnostné zložky neeliminovali skutočného strelca. V skutočnosti ide o muža, ktorý sa na strelca len podobá a medzitým svoje videá stiahol. Šíria sa však ďalej ako „dôkaz“ o pozadí atentátnika," informuje o tom stránka Hoaxy a podvody na sociálnej sieti. Muž na týchto príspevkoch nie je skutočný strelec.

Skutočný strelec bol Thomas Crook, ktorého počas streľby ochranári zneškodnili a je mŕtvy. "Prvotné správy pritom hovoria o tom, že strelec bol voličom republikánov a na sebe mal tričko obhajujúce držbu zbraní, čo je v súlade s republikánskou politikou. Ide o prvé správy, ktoré musia byť overené relevantnými médiami. Vyzývame verejnosť na zdržanlivosť a vplyvné osobnosti na nezneužívanie tohto incidentu vo svoj vlastný prospech," dodala stránka.

 

NA STREĽBE NA TRUMPA ZAČÍNAJÚ PARAZITOVAŤ UŽ AJ SLOVÁCI V súvislosti so streľbou na bývalého amerického prezidenta D....

Posted by Hoaxy a podvody on Sunday, July 14, 2024
Viac o téme: StreľbaDonald TrumpThomas Crooks
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu