Nedeľa8. september 2024, meniny má Miriama, zajtra Martina

Pokus o útek z väzenia skončil ozbrojeným konfliktom: Zahynulo šest ľudí

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

MOGADIŠO – Šesť ľudí zahynulo a traja utrpeli zranenia počas prestrelky, ktorá sa v sobotu odohrala vo väzení v somálskej metropole Mogadišo počas pokusu o útek, informoval jeden zo strážcov väzenia.

"Všetci piati väzni, ktorí sa pokúsili o násilný útek z väzenia, boli po ozbrojenom konflikte so strážcami väzenia zabití a zneškodnení. Zomrel tiež jeden strážca, traja ďalší utrpeli zranenia," povedal pre AFP jeden z príslušníkov väzenskej stráže.

O útek sa pokúsili príslušníci islamistického hnutia aš-Šabáb, prepojeného s džihádistickou sieťou al-Káida. Väzňom sa podarilo získať zbrane a ich pokus o útek z väzenia pôsobil ako dobre naplánovaný, uviedli bezpečnostné zdroje.

Milície aš-Šabáb bojujú proti centrálnej somálskej vláde už viac než 17 rokov. Vláda sa v boji proti nim spojila s jednotkami Africkej únie a Spojenými štátmi, ktoré podnikli nálety. Ofenzíva sa však stretla s viacerými neúspechmi. Milície aš-Šabáb začiatkom tohto roka vyhlásili, že obsadili niekoľko miest v centrálnej časti krajiny.

Viac o téme: PrestrelkaSomálskoVäzenie
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu