Nedeľa6. október 2024, meniny má Natália, zajtra Eliška, Elisa

Dráma na festivale v Česku: Počet zranených po páde stanu narástol, sú medzi nimi aj deti! Traja ľudia skončili na JIS

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: X/Polície ČR)

JIHLAVA - Počet zranených, ktorých po zrútení stanu na hudobnom festivale v Jihlave ošetrili v miestnej nemocnici, stúpol na 34. Hospitalizovaných je aktuálne šesť ľudí, z toho štyri deti. Traja sú na jednotke intenzívnej starostlivosti (JIS). V pondelok to na svojej facebookovej stránke uviedla jihlavská nemocnica.

Bezprostredne po incidente záchranári podľa webového portálu iDNES.cz ošetrili 17 ľudí, ďalších 17 však do nemocnice prišlo postupne v priebehu nedele. "Naši zdravotníci celkovo ošetrili 34 zranených ľudí z festivalu, nezastavili sa od sobotňajšej polnoci a o zranených sa staráme ešte teraz," uviedla nemocnica s tým, že ďalší zranení prichádzali až do neskorého nedeľňajšieho večera.

archívne video

Dobrý festival otvoril kultúrne leto na východnom Slovensku (Zdroj: TASR/Veronika Mihaliková)

"V našej nemocnici zostáva aktuálne šesť pacientov (štyri deti, dvaja dospelí), celkom traja pacienti z tohto počtu sú na jednotke intenzívnej starostlivosti. Hospitalizovaným pacientom robíme ešte v týchto chvíľach ďalšie vyšetrenia," dodala nemocnica.

Stav dospelých je podľa iDNES.cz vážnejší, majú mnohopočetné poranenia v dôsledku pošliapania, napríklad zlomené rebro, prerazené pľúca a ďalšie zranenia.

Problémy na festivale v Jihlave spôsobilo počasie. Po výpadku prúdu, ktorý odstavil kompresory, sa začala prehýbať strecha nafukovacieho stanu. Usporiadatelia preto ľudí vyzvali, aby stan opustili. Tí sa v panike začali tlačiť k východu, v dôsledku čoho sa zranili desiatky osôb.

 

👩‍⚕️🧑‍⚕️Naši zdravotníci celkem ošetřili 34 zraněných lidí z festivalu, nezastavili se od sobotní půlnoci a o zraněné...

Posted by Nemocnice Jihlava, p.o. on Monday, July 8, 2024

Polícia prípad vyšetruje ako všeobecné ohrozenie z nedbanlivosti. "Prípad v súčasnej dobe stále preverujeme, zisťujeme priebeh udalosti, jej následky a všetky súvisiace okolnosti," uviedla policajná hovorkyňa Jana Kroutilová.

V noci zo soboty na nedeľu platila pre kraj Vysočina výstraha Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ) pred silnými búrkami. Organizátori posunuli niektoré vystúpenia tak, aby skončili pred polnocou. Krátko nato začalo pršať.

Viac o téme: NemocnicaČeskoZraneníJihlavaFestival
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu