Nedeľa7. júl 2024, meniny má Oliver, zajtra Ivan

Američania oslavovali Deň nezávislosti: Gratulovali Biden aj Zelenskyj

Deň nezávislosti v USA
Deň nezávislosti v USA (Zdroj: TASR/AP)

WASHINGTON/KYJEV - Američania vo štvrtok oslavovali Deň nezávislosti. Obyvateľom krajiny pri tejto príležitosti zaželali veľa šťastia prezident Joe Biden, minister zahraničných vecí Antony Blinken i ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj. Informuje o tom agentúra Reuters.

archívne video

Ukrajina oslavuje Deň nezávislosti (Zdroj: Facebook/General Staff of Armed Forces of Ukraine)

"Rok čo rok sa v tento deň schádzame, aby sme oslávili voľnosť, slobodu a nezávislosť," uviedol na sociálnej sieti X Biden a zaželal Spojeným štátom šťastný Deň nezávislosti. "Nech vám Boh žehná všetkým a nech chráni našich vojakov," napísal.

Tento sviatok pripomína prijatie Deklarácie nezávislosti, ktorým USA 4. júla 1776 vyhlásili nezávislosť od Británie. Tohtoročné oslavy sa konajú v období predvolebného súboja medzi úradujúcim prezidentom Bidenom a jeho rivalom Donaldom Trumpom, pripomína AP.

Antony Blinken zaželal ľuďom šťastný Deň nezávislosti

"Život, sloboda a snaha o dosiahnutie šťastia – slová vryté našimi praotcami 4. júla 1776, ktoré nás vedú dodnes," uviedol na sociálnej sieti americký minister zahraničných vecí Antony Blinken. Zaželal ľuďom šťastný Deň nezávislosti.

Pripojil sa aj ukrajinský prezident

Šťastný Deň nezávislosti Američanom na sociálnej sieti X zaželal aj ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj. "Chápeme, čo pre vás, Američanov, znamená nezávislosť a môžete vidieť, že pre nás, Ukrajincov, to znamená to isté," napísal.

Viac o téme: USADeň nezávislostiJoe BidenAntony BlinkenVolodymyr Zelenskyj
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu